12.08.2009. / 14:50

Autor: Andrea Belin

Zabrinjavajuće: Britanci su prelijeni, čak i za seks

Više od polovice ispitanika,čak njih 58 % za siromašan seksualni život, okrivljuje nedostatak kondicije

Većina Britanaca umjesto seksa radije odlazi na spavanjeVećina Britanaca umjesto seksa radije odlazi na spavanjeBritanci su preumorni da bi se igrali s djecom, umjesto hodanja po stepenicama radije se voze liftom, a najzanimljivije od svega je da između seksa i odlaska na spavanje, češće izabiru drugu opciju... Rezultati su to istraživanja koje je provela britanska tvrtka Nuffield Health zbog sve veće pretilosti pripadnika ove nacije.

Osim gore navedenog, trećina Britanaca ne bi produžili korak kako bi stigli na autobus. Jedan od ispitanika priznao je da bi u slučaju da mu se pokvari daljinski upravljač, radije gledao program koji ga uopće ne zanima, nego se dignuo iz fotelje i promijenio program na televizoru.

Više od polovice ispitanika, njih 58 % za siromašan seksualni život, okrivljuje nedostatak kondicije. Rezultati su napokon pokazalo da uopće nije čudno što u prosjeku svako šesto dijete u Velikoj Britaniji ima problema s prekomjernom težinom i to već u fazi prije nego krene u školu.

Usprkos uvjerenju da su Britanci nacija koja voli pse, polovica vlasnika pasa priznala je da im je ponekad jako teško svog ljubimca izvesti u šetnju.
Nakon zabrinjavajućih rezultata, direktorica Nuffield Healtha, Sarah Dauncey poručila je cijelom svijetu, a ponajprije Britancima:

"Gotova hrana, daljinski upravljači, pa čak i kupovina putem interneta doprinijeli su tome da Britanci postanu opasno lijeni. Ljudi moraju doći u formu, ne samo za svoje dobro, već i za dobro svojih obitelji, prijatelja i, očigledno, ljubimaca. Ako ne počnemo ozbiljno shvaćati ovaj problem, cijela generacija će ispasti iz fizičke forme i neće biti sposobna izvršavati ni najjednostavnije zadatke".

Inače, istraživanje je provedeno na dvije tisuće pripadnika oba spola.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika