28.08.2009. / 14:07

Autor: Andrea Belin

Njega nakon ljeta: Vratite koži sjaj

Kod nekih žena često izlaganje suncu izaziva suprotne efekte kao što su suha koža, crvenilo ili čak opekline. No sve se to može riješiti

Njega je najvažnijaNjega je najvažnijaPojačano znojenje i izrazito masna koža u vrućim ljetnim mjesecima problemi s kojima se bori većina pripadnica ljepšeg spola. Kod nekih žena često izlaganje suncu izaziva suprotne efekte kao što su suha koža, crvenilo ili čak opekline. Nudimo vam nekoliko savjeta kako ljeti njegovati kožu da bi izbjegli bilo kakve neželjene pojave!

Masna koža
Ljeti je jako važno održavati normalnu tjelesnu temperaturu. U protivnom nas ne bi trebalo začuditi pojačano lučenje masnoće i pojavljivanje akni. Dakle, ako ste se bavili nekom fizičkom aktivnošću, pričekajte desetak minuta da se tjelesna temperatura normalizira i tek onda se istuširajte mlakom vodom. Također možete koristiti preparate koji upijaju masnoću, a ne bi bilo loše dva puta dnevno trljati lice kockicama leda.

Suha koža
Pojačano znojenje i pretjerana konzumacija alkohola isušuju kožu. Nakon ispijanja bilo kojeg alkoholnog pića trebali bi popiti čašu obične vode. Hidratantna krema trebala bi se nalaziti u kozmetičkoj torbici svake žene s takvim problemom. Nemojte koristiti premasne kreme jer zatvaraju pore i uzrokuju pojavljivanje akni, a na suhoj koži prištića se najteže riješiti.

Crvenilo
Ljeti se ljudi ne bi trebali izlagati suncu u najkritičnijim vrmenskim periodima. Dakle, ako imate osjetljivu kožu između podneva i četiri sata poslijepodne izbjegavajte izležavanje na plaži. Također nemojte konzumirati obilne i začinjene obroke. Ukoliko vam se ipak na licu pojavi crvenilo, koristite preparate koji hlade i smiruju kožu.

Pigmentacija
Nikada se nemojte izlagati suncu, neovisno o doba dana, ako na kožu niste nanijeli kremu sa zaštitnim faktorom. Korištenje kontracepcijskih pilula također pogoršava pigmentaciju u ljetnim mjesecima.

Opekline
Ako vam se ipak dogodi da vam se na tijelu pojave opekline, ohladite ga tuširanjem u hladnoj ili mlakoj vodi. Koristite hidratantne gelove i kreme kako bi spriječili perutanje kože. Ako imate problema s alergijama, pripazite na sastojke određenih krema i losiona.

Vezane vijesti

Samo za vaše oči

Samo za vaše oči

U njima se ocrtavaju svi naši osjećaji, od najveće radosti do najdublje tuge. A kao da sve to nije dovoljno, nježno područje oko očiju posebno je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika