16.09.2009. / 09:32

Autor: Hina

Prokletstvo interneta: Obamina opaska o Kanye Westu završila na Twitteru

Westin je kazao kolegama kako se može izvući pouka da, kada netko dobro poznat publici stavi nešto na Twitter, ima gotovo isti učinak kao kada ABC to objavi

Izbrisani post o Obaminom komentaruIzbrisani post o Obaminom komentaruVoditelj TV mreže ABC News u utorak je stavio na Twitter "off-the-record" komentar predsjednika Baracka Obame o ispadu koji je raper Kanye West napravio dan ranije na dodjeli video muzičkih nagrada MTV-a.

"Predsjednik Obama upravo je nazvao Kanye Westa 'jackass' (magarac, glupan), zbog njegovog ispada na dodjeli nagrada MTV-a kada je nagrađena Taylor Swift. No dakle, TO je predsjednički", napisao je voditelj ABC-eve emisije 'Nightline' Terry Moran, za više od milijun svojih obožavatelja na Twitteru.

Problem je što je Obama to rekao tijekom priprema za intervju s Johnom Harwoodom, glavnim urednikom dopisništva TV postaje CNBC u Washingtonu.

Ured ABC Newsa u Washingtonu dijeli optičku liniju sa CNBC-em, a producenti koji prate CNBC čuli su razgovor. Ono što nisu čuli je izričit dogovor CNBC-a i Bijele kuće da je Obamino čavrljanje prije intervjua strogo "off the record".

Glasnogovornik ABC-a ispričao se Bijeloj kući i CNBC-u, a Bijela kuća u utorak nije komentirala događaj.

Predsjednik ABC News-a David Westin je na kolegiju podsjetio osoblje da poštuje uređivačke standarde prije no što dijeli informaciju na društvenim web stranicama.

Prema pisanju američkih medija u srijedu, Westin je kazao kolegama kako se može izvući pouka da, kada netko dobro poznat publici stavi nešto na Twitter, ima gotovo isti učinak kao kada ABC to objavi.

Incident je također pokazao da je u doba sveprisutnih medija, predsjedniku ili nekom drugom najvišem dužnosniku, teško ikada biti uistinu "off the record".

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika