24.09.2009. / 10:37

Autor: Boris Bilas

Oleg Deripaska kupuje propalu distributersku kuću Stanka Subotića

Novi vlasnik Future plus 39-godišnji Oleg Deripaska je prema pisanju Forbesa drugi najbogatiji Rus, odmah iza Romana Abramoviča, s kapitalom od 16,8 milijardi dolara

Oleg DeripaskaOleg DeripaskaOleg Deripaska, drugi najbogatiji Rus, i čovjek od povjerenja ruskog premijera Vladimira Putina, kupio je od Stanka Subotića Caneta srpsku distributersku kuću Futura plus, koja u Srbiji ima više od 1.150 prodajnih objekata, a kontrolira 22 posto tržišta distribucije tiska, piše beogradski dnevnik Danas.

Kako piše Danas do kraja tjedna bi se trebao ovjeriti ugovor kako bi se u što kraćem roku obavila dokapitalizacija Future plus, odnosno kako bi došlo do deblokade računa tvrtke koja trenutno duguje oko 2 milijuna eura. Deripaska će i osobno potpisati ugovor kada u listopadu s ruskim predsjednikom Dimitrijem Medvedevim posjeti Beograd.

Danas ne navodi cijenu koju je Deripasko platio Canetu za Futuru plus, ali se navodi kako se ruski partner obevezao da neće otpuštati radnike, te će podmiriti sve dugove tvrtke. Futura plus zapošljava 3.180 radnika čija je prosječna plaća oko 185 eura.

Poslovanje Future plus izbilo je u prvi plan prošlog tjedna kada je Asocijacije srpskih medija odlučila bojkotirati kioske Future plus zbog nagomilanih dugovanja. Na kioscima Future plus tako se nije moglo kupiti Alo, Blic, Večernje novosti, Politiku, Sport, Sportski žurnal, Pres i Privredni pregled.

Novi vlasnik Future plus 39-godišnji Oleg Deripaska je prema pisanju Forbesa drugi najbogatiji Rus, odmah iza Romana Abramoviča, s kapitalom od 16,8 milijardi dolara.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika