02.10.2009. / 15:38

Autor: Nacionalova redakcija

Robert Ježić demantira sudjelovanje u poslovima između EPH i Kutle

Vlasnik Diokija u demantiju navodi da nije posredovao niti u jednoj transakciji između Miroslava Kutle i Nine Pavića te nema namjeru osobno, neposredno ili posredno stjecati suvlasnički udio u EPH

Povodom članka koji je objavljen na portalu nacional.hr 29. rujna ove godine, a tiče se moguće uloge Roberta Ježića i njegove tvrtke DIOKI u isplati Miroslava Kutle od strane vlasnika EPH Ninoslava Pavića, iz odvjetničkog ureda koji zastupa Roberta Ježića stigao je demantij u kojem se navodi kako on i njegova tvrtka nisu sudjelovali u ovim radnjama.

U ispravku se navodi kako je tvrtka DIOKI doista Janafu prodala nekretninu na kojoj se nalazi terminal za skladištenje naftnih derivata na zagrebačkom Žitnjaku, ali "ta je transakcija sklopljena posve nezavisno od bilo kakvih utjecaja, osobnih, političkih ili bilo kakvih drugih, u slobodnim i otvorenim pregovorima između dviju nezavisnih ugovornih strana u kojem su svi ugovoreni elementi, uključujući i kupoprodajnu cijenu, rezultat samostalnih poslovnih procjena samih stranaka".

U ispravku stoji i kako se ta transakcija prodaje nekretnina društvu Janaf d.d. neistinito prikazuje kao izvor financiranja kupnje 25 % udjela u društvu EPH, te da nije točno kako je Janaf d.d. zbog navodnih političkih pritisaka društvu Dioki d.d. platio višestruko veću cijenu za kupljenu nekretninu.

Navodi se i kako Robert Ježić osobno nije posredovao niti u jednoj transakciji o kojoj se piše, te nije ni u kakvoj vezi ni s društvom EPH, niti s Miroslavom Kutlom, a nema namjeru osobno, neposredno ili posredno stjecati suvlasnički udio u društvu EPH "zaradom koju je DIOKI ostvario od prodaje skladišnih prostora državnoj tvrtki Janaf".

Vezane vijesti

Prosvjed radnika Diokija

Prosvjed radnika Diokija

Stožer za obranu Diokija u Zagrebu organizira prosvjed radnika te tvrtke "budući da rješenje problema za radnike Diokija nije pronađeno do kraja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika