02.10.2009. / 16:00

Autor: Hina

Okrugli stol predsjedničkih kandidata: Vidošević ponovno na udaru protivnika

Da je Vidošević premalo napravio kao čelnik HGK smatra i nezavisna kandidatkinja Škare-Ožbolt koja naglašava da je osnovni problem Hrvatske konkurentnost

Nadan VidoševićNadan VidoševićIako je tema današnjeg okruglog stola Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) s pet predsjedničkih kandidata bila "Kako shvaćamo komunikaciju?", raspravu je obilježio kritički osvrt Nadana Vidoševića na gospodarsku situaciju Hrvatske, te primjedbe ostalih kandidata da je lošem gospodarskom stanju i sam pridonio kao čelnik Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Uz Vidoševića na okruglome stolu su sudjelovali i Vesna Pusić, Vesna Škare-Ožbolt, Andrija Hebrang i Ivo Josipović, a iako je bio najavljen nije sudjelovao Damir Kajin. U sat i pol razgovora predsjednički su kandidati govorili o načinu na koji žele pokazati biračima da su oni najbolji kandidat, osvrnuli se na trenutačne rezultate anketa, te ulogu PR agencija u predizbornoj kampanji.

Govoreći o porukama koje će u svojim nastupima upućivati biračima, nezavisni kandidat Vidošević je rekao kako se Hrvatska danas nalazi u dubokoj moralnoj i ekonomskoj krizi, "krizi rada", te nezadovoljan dosad učinjenim ustvrdio je kako je nužan zaokret kako bi, rekao je, ljudi s manje grča ulazili u sutrašnji dan.

Prije 50 godina Hrvatska je imala 30 posto veći BDP od Japana, zadnju veliku tvornicu izgradili smo prije 35 godina, a danas imamo industrijsku proizvodnju manju nego 1984., po vanjskom dugu peti smo u svijetu, od 1994. do danas cijene su u Hrvatskoj narasle šest puta, navodio je Vidošević u svojem izlaganju.

Prva je reagirala predsjednička kandidatkinja HNS-a Vesna Pusić rekavši da je Vidošević kao predsjednik HGK imao velik utjecaj na gospodarsku politiku, te ustvrdila kako je stoga odgovornost za loše stanje u gospodarstvu i na njemu.

"S Mesićem ste bili na svim putovanjima. Koliko ste poslova sklopili kao predsjednik Komore. Zaista nije uredu govoriti što se moglo napraviti, a bili ste na čelu HGK?", rekla je Pusić.

Kao i Pusić i predsjednički kandidat SDP-a Josipović je naglasio da i on zna sve te podatke i mogao ih je upotrijebiti u raspravi. Problem je, ustvrdio je, u tome da Hrvatska nema gospodarskog potencijala "jer je loša vlast dozvolila da caruju korupcija i zlouporaba položaja". "Moja je poruka uklonimo korupciju, nepotizam", rekao je.

S Vidoševićem se nije složio ni HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang koji je podsjetio da se navedene brojke uglavnom odnose na socijalističko gospodarstvo, dok je danas Hrvatska u tržišnoj ekomoniji. Istaknuo je da prezaduženost Hrvatske nije onakvom kakvom se predstavlja jer, rekao je, samo 17 posto je dug države, a ostalo se odnosi na gospodarstvenike.

Da je Vidošević premalo napravio kao čelnik HGK smatra i nezavisna kandidatkinja Škare-Ožbolt koja naglašava da je osnovni problem Hrvatske konkurentnost.

Vidošević je uzvratio kako je kao čelnik HGK razvio gospodarsku suradnju s većinom zemalja u regiji što je, rekao je, otvorilo brojna radna mjesta. "A nikad nijedan premijer nije uzeo radni nalog da bi prodao hrvatski prozvod, već su išli u svijet da bi ih usmjeravali i govorili im kako trebaju raditi", ocijenio je.

"Umjesto 'Arena', za milijardu eura koje ćemo otplaćivati 30 godina mogli smo imati novi obrazovni sustav, ali se onda političari ne bi slikali režući vrpce", dodao je.

Vezane vijesti

'Hrvatska je primjer za regiju'

'Hrvatska je primjer za regiju'

Hrvatska je na putu u Europsku uniju prošla dug i uspješan put reformi i njezin uspjeh može poslužiti kao primjer za druge zemlje regije, rekao je u… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 02.10.09. 18:54

najbolje mu je pusićka rekla


registracija
24/9/09

mrone4one, 02.10.09. 19:25

Mislim da je Vidošević već nekoliko puta objašnjavao podrijetlo svoje imovine, točnije u svakome intervjuu ga to pitaju i uvijek im suvislo odgovori. Da u njegovoj imovini ima nešto nelegalno stečenog zar ne mislite da bi ga već SDP ili HDZ progonio zbog toga? Zar ne mislite da to ne bi iskoristili u svojoj kampanji i poslali mu sve moguće državne agencije i inspektore. Naravno da bi. A pošto mu ne mogu pronaći ništa neleganog ostaje im samo plaćati komentatore koji kasnije ne mogu odgovarati za klevetu što god napisali. Da ima tu išta nezakonitog već bi se oni pobrinuli za njega i on bi odavno ispao iz utrke, budite sigurni u to. Osobno smatram da je Vidošević dobar kandidat za predsjednika i moj glas će dobiti.


registracija
14/8/09

NeMresBilivit, 02.10.09. 22:06

mrone4one daj me ne nasmijavaj....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika