06.10.2009. / 16:35

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Izbjegnut sukob interesa: Krešimir Ćosić dao ostavku u HEP-u

Ćosić je u Nadzornom odboru HEP-a od 2004. godine i bio je u svom drugom mandatu u tom tijelu

Krešimir ĆosićKrešimir ĆosićKrešimir Ćosić dao je danas ostavku na članstvo u Nadzornom odboru (NO) Hrvatske elektroprivrede (HEP), a samim time i na mjesto predsjednika Nadzornog odbora HEP-a, priopćeno je iz Hrvatske elektroprivrede.

Ćosić je za Hinu izjavio da osim novih poslova i obveza koje mu predstoje nema nikakvih drugih posebnih razloga za njegovu ostavku.

Kaže da ne daje ostavku ni zbog kakvih problema i neregularnosti. Upitan koji su to novi poslovi i obveze, odgovara da će to objaviti onaj tko ga bude na njih imenovao.

Ipak, s razlogom se pretpostavlja da je Ćosić odstupio s nadzorne funkcije u HEP-u zbog sukoba interesa. Naime, poznato je da je Ćosićev sin prokurist tvrtke Korlea, jednog od tri najveća dobavljača uvozne električne energije za HEP. Iako je Ćosić član Nadzornog odbora HEP-a od 2004. godine, čelna pozicija u tom tijelu bila bi previše čak i za hrvatske prilike.

Nakon ove ostavke ostaje samo za nadati se da će stvari u HEP-u polako doći na svoje mjesto i da će dolaskom potpuno nove garniture na vodeća mjesta, ova tvrtka sve manje mjesta zauzimati na naslovnim stranicama novina.

Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je 25. rujna ove godine, kad je Nadzorni odbor HEP-a, sukladno prijedlogu i zaključku Vlade, opozvao staru Upravu HEP-a te za novog predsjednika Uprave imenovao Lea Begovića.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika