07.10.2009. / 13:10

Autor: Andrea Belin

Vazektomija poboljšava seksualni život

Znanstvenici su proveli istraživanje na tu temu, a rezultati su pokazali da polovica muškaraca smatra kako vazektomija uistinu vodi boljem seksu i užitku jer poslije odnosa ne moraju brinuti hoće li im partnerica zatrudnjeti

Vazektomija poboljšava užitakVazektomija poboljšava užitakŽene kao zaštitu od neželjene trudnoće koriste različitu kontracepciju dok je muškarcima, primjerice, vazektomija još uvijek tabu tema.

Znanstvenici su proveli i jedno istraživanje na tu temu čiji su rezultati pokazali da polovica muškaraca smatra da vazektomija uistinu vodi k boljem seksu i užitku jer poslije seksualnog odnosa ne moraju brinuti hoće li im partnerica zatrudnjeti, ali osamdeset i pet posto njih nikada se ne bi podvrgnulo takvom zahvatu.

Doduše, veliki broj tih istih muškaraca ne zna kako se vazektomija izvodi. Oni, naime smatraju da je riječ o potpunom odstranjivanju testisa i trajnog uskraćivanju orgazma za vrijeme seksualnog odnosa. Naravno, prava istina je potpuno drugačija. Vazektomija je jedna vrsta sterilizacije, odnosno trajno prekidanje izlaska sperme prilikom ejakulacije. Takav zahvat jamči muškaracu da njegova partnerica neće ostati u blaženom stanju.

Osam posto pripadnika jačeg spola smatra da im je impotencija neizbježna ukoliko se steriliziraju na ovaj način, a svaki deseti da ovim zahvatom prestaje biti pravi muškarac.

"Neporestano muškarcima i ženama objašnjavam kako je riječ o zabludama kada je vazektomija u pitanju. Parovi misle da negativno utječe na seksualnu izvedbu. Vazektomija ne utječe na hormone, ejakulaciju niti orgazam i nema nikakvog razloga zašto bi negativno utjecala na seksualni život", kazala je doktorica Marie Stopes .

Nadalje, tumači kako je riječ pouzdanom zahvatu koji traje svega desetak minuta, a nakon samo nekoliko tjedana pacijenti se mogu vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Unatoč negativnom stavu prema vazektomiji, većina ispitanika smatra da o kontracepciji za vrijeme spolnog odnosa ne bi trebale razmišljati samo pripadnice ljepšeg spola.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika