08.10.2009. / 15:17

Autor: Totalsport

FIFA prijeti Srbima oduzimanjem bodova

Disciplinska komisija Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) kaznila je Srpski nogometni savez (FSS) s 25.000 švicarskih franaka, ali i zaprijetila oduzimanjem bodova ponove li se ispadi tamošnjih navijača....

Thierry Henry na utakmici Francuske i Srbije u BeograduThierry Henry na utakmici Francuske i Srbije u BeograduZbog priotehnike korištene na utakmici Srbije i Francuske (1-1) u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo kažnjeno je vrhovno tijelo srpskoga nogometa. Ovaj puta samo financijski, no ponovi li se ispad u utakmicama protiv Rumunjske i(li) Litve, lider skupine 7 mogao bi biti kažnjen i oduzimanjem bodova.

FIFA je u u svom dopisu navela da je ovo treći prekršaj srpskih navijača u ovom kvalifikacijskom ciklusu, što je svakako otežavajuća okolnost za Srbiju. Sva tri odnose se na korištenje zabranjenih navijačkih rekvizita.

- Nastavit ćemo poduzimati značajne mjere koje će onemogućiti ovakve scene i nove kazne. Apeliramo na navijače da našu reprezentaciju podržavaju i navijaju fer i sportski - kazao je glavni tajnik FSS-a Zoran Laković, u reakciji na FIFA-in dopis.

U skupini 7 europskih kvalifikacija vodeća Srbija sakupila je 19 bodova, četiri više od drugoplasirane Francuske. Pobjedom iz preostala dva susreta osigurat će nastup na Svjetskom prvenstvu, ali i staviti ga pod znak pitanja ostvari li FIFA, ponove li se prekršaji, svoju prijetnju.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika