10.10.2009. / 10:31

Autor: Martina Čizmić

Šimonović: Smijeniti ću šeficu suda zbog slučaja Žužić

"Iskoristiti ću svoje ovlasti prema potrebi. Naredio sam da se sve istraži do ponedjeljka, ali slučaj ne djeluje nimalo dobro", rekao je Šimonović

Ivan ŠimonovićIvan ŠimonovićMinistar pravosuđa Ivan Šimonović šokiran je posljednjim skandalom u pravosuđu u kojem je sutkinji Vesni Žužić dodijeljeno suđenje u kojem je jedna od stranaka njezin muž, Željko Žužić.

Kako je izjavio u intervjuu za Jutarnji list, ukoliko se pokaže da je šefica suda odbila izuzeti sutkinju Žužić iz spora, ona će biti smijenjena.

"Iskoristiti ću svoje ovlasti prema potrebi. Naredio sam da se sve istraži do ponedjeljka, ali slučaj ne djeluje nimalo dobro", rekao je Šimonović.

Ni drugi pravni stručnjaci i pravnici koje je Jutarnji anketirao ne slažu se sa odlukom šefice suda.

Većina ih ističe kako bi se suci sami morali povući iz slučaja ukoliko se ukaže i najmanja mogućnost za njihovu pristranost. Ako oni to ne učine, to bi trebao učiniti onaj tko im je nadređen, odnosno šef suda.

Ističu kako bi u protivnom cijeli postupak mogao biti ugrožen, jer bi se stranka koja izgubi spor mogla žaliti i pozivati na pristranost suca.

Ugledni odvjetnik Čedo Prodanović bio je najizravniji prilikom odgovora na pitanje o aferi Žuži.

"Sutkinju Žužić treba razriješiti dužnosti. To što je ona učinila zloupotreba je položaja", bio je kratak Prodanović i tako sažeo sve što su njegovi kolege mislili o cijelom slučaju.

Vezane vijesti

Kongo u rukama gospodara rata

Kongo u rukama gospodara rata

Jedini način da se uđe u Shabundu ili iziđe iz nje jesu pješačenje 350 km kroz džunglu do Bukavua ili let. Tamošnji stanovnici nemaju novca za… Više

Komentari

registracija
24/6/09

Schengen, 10.10.09. 14:47

Cijeli slućaj bi morao preuzeti drugi sud,nikako mu ne može suditi sud,na kojem mu radi žena kao sutkinja.Mislim da će taj slućaj biti zanimljiv i za EU.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika