10.10.2009. / 22:03

Autor: Ivica Medo

Slaven Bilić i dalje šuti: Šimunić i Križanac prešli su granicu

Na izvanrednoj press-konferenciji izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić nije eksplicitno objasnio zbog čega je potjerao s priprema Ivicu Križanca i Josipa Šimunića

Slaven BilićSlaven Bilić"Ogriješili su se o disciplinski kodeks. Jednostavno su prešli granicu i moja je odluka bila da ih udaljim iz momčadi. Zaista mi je žao, ali drugog puta nije bilo" , izjavio je Bilić.

Što je točan razlog udaljenja iz momčadi još uvijek se ne zna. Posljednje spekulacije govore kako je došlo fizičko obračuna Križanca i Šimunića, no ta teorija nije potvrđena.

"Mogli smo sve skupa zataškati bez većih problema, ali osobno to nisam želio napraviti. Neću konkretno objašnjavati što su napravili, ali su definitivno prešli granicu", ponovio je Bilić.

Nikica Jelavić i Anas Sharbini vratili su se sinoć sa zabave vidno pijani, ali ih Bilić nije potjerao.

"Oni su dobili ukor pred isključenje. Mladi su i takvo ponašanje još i možemo tolerirati. Križancu i Šimuniću nisam želio progledati kroz prste. No, kada bih vam otkrio što su konkretno napravili, svi bi rekli to i nije tako strašno", tvrdi Bilić koji se dotaknuo i moguće ostavke nakon što je jasno da Hrvatska najvjerojatnije neće na SP u Južnu Afriku.

"Bilo bi kukavički i neodgovorno sada otići, pa ciklus kvalifikacija se mora odvesti do kraja. Ako se stvari poklope, a to je u vezi navijača, javnosti i saveza, kad ocijene moj rad, možda bih i ostao. Međutim, ako treba, onda ću otići".

Vezane vijesti

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Pohvalu je izborniku hrvatskih nogometaša Slavenu Biliću dao napadač Chelseaja i španjolske reprezentacije Fernando Torres. - Hrvatski je izbornik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika