17.10.2009. / 21:11

Autor: Hina

Kalmeta o mogućim smjenama u HAC-u: Najprije dokazi, za sankcije ima vremena

"Ako je netko kriv, u svakom slučaju će biti smijenjen. Međutim smjenjivat će se samo na temelju jasnih dokaza, a ne zbog toga što je netko negdje čuo ili zato što to želi oporba koja nije spremna pomesti u svome dvorištu", rekao je Kalmetahina

Nakon što je premijerka Jadranka Kosor danas, na upit novinara, izjavila kako je u nadležnosti resornog Ministarstva da istraži eventualne malverzacije u Hrvatski autocestama (HAC), ministar Božidar Kalmeta rekao je večeras za HTV kako je zatražio izvještaj unutarnje kontrole i Nadzornog odbora, te da će biti smijenjen svatko kome se dokaže krivnja.

"Ako je netko kriv, u svakom slučaju će biti smijenjen. Međutim smjenjivat će se samo na temelju jasnih dokaza, a ne zbog toga što je netko negdje čuo ili zato što to želi oporba koja nije spremna pomesti u svome dvorištu", rekao je Kalmeta u izjavi za središnji Dnevnik HTV-a.

Naglasio je da će isto tako, ako netko nije kriv, stati u njegovu obranu, kao što je to radio i dosad.

"Prema tome, stvar je potpuno jasna, najprije dokazi, a tek onda potezi, za smjenu uvijek ima vremena", kazao je Kalmeta.

Na novinarsko pitanje surađuje li u istrazi s Državnim odvjetništvom i Europskim korupcijskim uredom koji istražuje HAC-ove ugovore o izgradnji autoceste Rijeka-Zagreb, rekao je da potiče svaki oblik provjere i istraživanja.

Ministar Kalmeta također je istaknuo da se to odnosi na institucije, ali ne i na oporbu, čiji članovi su šutjeli kada se govorilo o nekim drugim malverzacijama u kojima su sudjelovali njihovi prijatelji ili članovi stranaka.

Osim institucionalne istrage, rekao je da je već zatražio od unutarnje kontrole HAC-a i Nadzornog odbora izvještaj, te je ponovio da će odgovarati svatko kome se dokaže krivnja.

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor, komentirajući danas, na upit novinara, mogućnost smjene uprave HAC-a rekla je kako je taj posao u nadležnosti resornoga ministarstva, dok će Vlada poduprijeti sve što može dovesti do uređenja poslovanja na svim razinama javnih poduzeća, i svih onih koji na bilo koji način doprinose uvjetima života i standardu građana.

Vezane vijesti

Hajdaš Dončić stopirao Linićeve kadrove?

Hajdaš Dončić stopirao Linićeve kadrove?

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Uprava Hrvatskih autocesta obustavila je natječaj za direktora Sektora naplate cestarine iako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika