18.10.2009. / 11:14

Autor: Hina

Slijede optužnice: Incident s 'dječakom iz balona' obična prijevara?

Priča je zaokupila pozornost Amerike u četvrtak popodne, nakon što su vlasti izvijestile da je balon s helijem kućne izrade, promjera šest metara, poletio iz Fort Collinsa u Coloradu, noseći u komori na dnu 6-godišnjeg Falcona Heenea

Foto: ReutersFoto: ReutersVlasti u američkoj saveznoj državi Colorado u subotu su najavile podizanje optužnice protiv Richarda Heenea, meteorologa amatera čiji je veliki balon Mylar svojim letom u četvrtak izazvao svjetsku pozornost jer se strahovalo da se u balonu nalazi njegov 6-godišnji sin.

"Predviđamo da će uskoro biti podignute kaznene optužbe vezane uz taj incident", rekao je šerif okruga Larimer Jim Alderden.

Priča je zaokupila pozornost Amerike u četvrtak popodne, nakon što su vlasti izvijestile da je balon s helijem kućne izrade, promjera šest metara, poletio iz Fort Collinsa u Coloradu, noseći u komori na dnu 6-godišnjeg Falcona Heenea.

Kada se nakon dva sata i prevaljenih 80 km balon spustio, u njemu nije bilo dječaka, koji je poslije nađen kod kuće, gdje se skrivao na tavanu garaže.

Obitelj Heene privukla je pozornost medija koji su otkrili da je sudjelovala u emisiji "Mijenjam ženu" i da svoje video uratke o praćenju tornada često stavlja na YouTube. Najviše sumnje pobudila je izjava Falcona Heenea tijekom intervjua za CNN, da se skrivao jer je tata rekao da se "sve to radi zbog 'showa'".

Policija je u subotu navečer pretraživala kuću obitelji Heene, a Falconovi roditelji Richard i Mayumi Heene cijelo su poslijepodne proveli na ispitivanju u šerifovu uredu, pod sumnjom da su izveli prijevaru, izvijestili su lokalni mediji.

Šerif Alderden nije kazao tko će biti optužen i kakve će biti optužbe.

Richard Heene u subotu ujutro je isped svog doma, koji opsjedaju novinari, održao improviziranu konferenciju za tisak, na kojoj je rekao da let balona "aposlutno nije bila prijevara". Novinare je pozvao da napišu pitanja i papire ubace u kutiju, koju je držao u rukama.

Vezane vijesti

Američki letači balonom nestali iznad Jadrana vjerojatno poginuli

Američki letači balonom nestali iznad Jadrana vjerojatno poginuli

Dvoje američkih letača balonom, koji su nestali u lošim vremenskim prilikama nad Jadranom u srijedu, ponirali su prema moru brzinom od 80 km/h i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika