20.10.2009. / 10:27

Autor: Mateja Šarlija

Istine i zablude: 5 najvećih mitova o muškom tijelu

Neke stvari u koje ste dosad vjerovali uistinu stoje, no možda ste bili uvjereni u neke druge tvrdnje koje dokazano nisu istinite. Provjerite koliko ste bili u pravu

1. Muškarci s velikim stopalima također imaju i veliki...

Oženjeni muškarci imaju bolji seksualni život od samacaOženjeni muškarci imaju bolji seksualni život od samacaIstina je da razvojem penisa i prstiju (kao i klitorisa, uostalom) upravlja isti gen, no iz toga se ne može povući zaključak da muškarci kojima je taj dio tijela razvijeniji (dakle, stopalo i nožni prsti) također imaju i veći penis. Istraživanje provedeno na tri tisuće muškaraca nije pokazalo nikakvu povezanost.

2. Nakon brijanja nova je dlaka tamnija, gušća i deblja

Ovaj mit vrijedi zapravo univerzalno i za muškarce i za žene. Novoizrasla dlaka može se činiti tamnijom jer još nije izložena suncu i ostalim vanjskim utjecajima, no nakon nekog vremena bila bi ista kao i ona prethodno obrijana. „Kad bi se taj mit pokazao istinitim, dobili bismo lijek protiv muške ćelavosti." , u šali je prokomentirao dr. Aaron Carroll sa sveučilišta u Indiani i autor knjige „Nemojte se zagrcnuti: Mitovi, poluistine i bezočne laži o vašem tijelu i zdravlju".

3. Muško je sjeme puno kalorija

Točno je da sjemena tekućina osim vode sadrži i vitamin C, kalcij, magnezij, čak i fruktozu, no sve to zajedno ne premašuje 5 do 7 kalorija po...hm, 'porciji'. U to nas uvjerava Rachel Vreeman, koautorica knjige „Nemojte se zagrcnuti: Mitovi, poluistine i bezočne laži o vašem tijelu i zdravlju" i dodaje: „Bilo bi doista neobično osmišljavati neku dijetu na temelju ovih spoznaja, i očito ne baš učinkovito. U svakom slučaju, ovaj podatak ne bi trebao poslužiti kao argument za bilo što."

4. Samci imaju bolji seksualni život nego oženjeni frajeri

I evo jedne činjenice koja će zakletim neženjama skinuti auru 'najopakijih frajera'. Suprotno prilično raširenom mišljenju da oženjeni muškarci nakon nekog vremena u krevetu mogu očekivati još samo uvrede, dok samci obavljaju 'pravi posao', pokazalo se da zavjeti ipak donose i neke ekskluzivne privilegije.

Nedavno istraživanje amričkog National Opinion Research centra pokazalo je da oženjeni muškarci imaju češće odnose i to od 28 pa čak do 400 posto više nego oni slobodni, ovisno o dobi. Studija je također pokazala da ljudi u braku imaju i više oralnog seksa, a udane žene češće doživljavaju orgazam.

5. Muškarci pomisle na seks svakih 7 sekundi

Jedan od najpopularnijih a vjerojatno i najzabavnijih mitova prema kojem bi muškarci pomislili na seks gotovo svaki puta kada udahnu, ipak je samo - mit.
Istina je prilično drukčija. I dosadnija. Naime, čak 43 posto muškaraca tvrdi da ima dana kada čak niti jednom ne pomisle na seks, nego ugloavnom između nekoliko puta u tjednu pa do svega nekoliko puta u mjesecu. No, tko će im u to povjerovati?

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika