22.10.2009. / 11:49

Autor: Hina

Nestle izvijestio o padu prihoda u prvih devet mjeseci 2009.

Izvršni direktor Paul Bulcke potvrdio je cjelogodišnje prognoze grupacije, kazavši kako očekuje daljnje ubrzanje organskog rasta zahvaljujući povećanom obujmu prodaje

Peter Brabeck, NestlePeter Brabeck, NestleGlobalni prehrambeni div Nestle u četvrtak je priopćio da je u prvih devet mjeseci ove godine zabilježio pad prihoda za 2,3 posto na 79,5 milijardi franaka (52,6 milijarde eura), pod utjecajem jakog švicarskog franka.

Nestle je priopćio da mu je snažna je valuta odrezala 5,2 posto vrijednosti prihoda u prvih devet mjeseci dok ih je prodaja imovine povećala za 0,6 posto.

Stopa organskog rasta prihoda, koji isključuje posljedice akvizicija i fluktuacije valutnih tečajeva, iznosila je u navedenome razdoblju 3,6 posto, dodaje tvrtka u priopćenju.

Izvršni direktor Paul Bulcke potvrdio je cjelogodišnje prognoze grupacije, kazavši kako očekuje daljnje ubrzanje organskog rasta zahvaljujući povećanom obujmu prodaje.

U prošloj je godini taj prehrambeni div ostvario cjelogodišnju dobit u visini 18 milijardi franaka.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika