22.10.2009. / 16:48

Autor: Hina

U Pragu uhićen vođa i desetak pripadnika srbijanske neonacističke organizacije

Po medijskim navodima, na internetskom portalu spomenute neonacističke organizacije Dragan Petrović (35), s adresom stalnog boravka u srbijanskom gradu Jagodini, navodi se i kao aktivist srbijanske desničarske organizacije "Nacionalni stroj"

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaVođa ogranka međunarodne nacističke organizacije "Krv i čast" za Srbiju i BiH Dragan Petrović uhićen je s još desetak neonacista u Pragu u tijeku istodobne racije na više mjesta u Češkoj, javili su u četvrtak beogradski mediji.

Odvjetnik neonacista Kolja Kubiček rekao je da je uhićeno najmanje 28 osoba te da je racija povezana s nedavnim koncertom, koji je u javnosti osuđen jer su tada otvoreno izražavane i širene rasističke i neonacističke ideje.

Po medijskim navodima, na internetskom portalu spomenute neonacističke organizacije Dragan Petrović (35), s adresom stalnog boravka u srbijanskom gradu Jagodini, navodi se i kao aktivist srbijanske desničarske organizacije "Nacionalni stroj".

Dodaje se kako već nekoliko godina živi u Pragu, gdje je oženjen Čehinjom, da je više puta privlačio pozornost medija raznim aktivnostima među neonacistima te da se redovito pojavljuje na koncertima i drugim neonacističkim akcijama u Češkoj i Slovačkoj.

Upamćen je i po tome što je prije dvije godine organizirao akcije solidarnosti s uhićenim nizozemskim pripadnicima organizacije koje je član.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika