29.10.2009. / 08:01

Autor: Hina

U raciji FBI-a protiv terorizma ubijen imam džamije u Detroitu

U tužbi koja je u srijedu podnesena pred Saveznim okružnim sudom u Detroitu, Luqman Ameen Abullah, imam džamije Masjid Al-Haqq u Detroitu, opisuje se kao "visoko pozicionirani čelnik radikalne fundamentalističke sunitske skupine"

Imam džamije u Detroitu, u američkoj saveznoj državi Michigan, ubijen je u srijedu u nizu racija FBI-a u tom gradu koje su rezultirale s optužbama za terorizam protiv 11 osoba, izvijestio je list The Detroit News na web stranici.

Najmanje šest optuženih osoba pritvoreno je u srijedu poslijepodne. U operaciji je pored FBI-a sudjelovala Zajednička radna skupina za terorizam, te tužitelji nacionalne jedinice za sigurnost Ministarstva pravosuđa.

U tužbi koja je u srijedu podnesena pred Saveznim okružnim sudom u Detroitu, Luqman Ameen Abullah, imam džamije Masjid Al-Haqq u Detroitu, opisuje se kao "visoko pozicionirani čelnik radikalne fundamentalističke sunitske skupine" prisutne diljem SAD-a.

On je ubijen u raciji, prema zajedničkom priopćenju saveznih dužnosnika, koje prenosi The Detroit News.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika