30.10.2009. / 13:56

Autor: Hina

Renault izvijestio o 11-postotnom padu prihoda u trećem tromjesečju

Renault je u 2009. imao koristi od uspješnih lansiranja novih modela, posebno iz obitelji Megane, uključujući novi Scenic i Grand Scenic, te SM3 u Južnoj Koreji

Renault je na dobrom putu da ispuni ciljeve za 2009.Renault je na dobrom putu da ispuni ciljeve za 2009.Francuski proizvođač automobila Renault izvijestio je o 11-postotnom padu prihoda u trećem tromjesečju, istaknuvši da je taj pad ipak usporio u odnosu na prvu polovicu godine.

"U trećem tromjesečju 2009. prihodi grupacije umanjeni su 11,3 posto na godišnjoj razini, što je blaži pad nego u prvom ovogodišnjem tromjesečju, kada su se smanjili za 30,8 posto, i u drugom, kada su umanjeni za 16,9 posto", stoji u Renaultovom priopćenju objavljenom u četvrtak.

Prihodi su u razdoblju od srpnja do rujna iznosili 8,1 milijun eura, a njihov je pad pripisan padu potražnje za vozilima u uvjetima pada aktivnosti u svjetskom gospodarstvu.

Na tromjesečnoj razini prihodi su pak povećani za 0,8 posto.

Renault je u 2009. imao koristi od uspješnih lansiranja novih modela, posebno iz obitelji Megane, uključujući novi Scenic i Grand Scenic, te SM3 u Južnoj Koreji".

"Nastavlja se pozitivni trend u operativnoj izvedbi, zabilježen u drugom tromjesečju", priopćeno je. "Renault je na dobrom putu da ispuni ciljeve za 2009., a riječ je o generiranju pozitivnog novčanog toka. Također očekujemo rast svojeg udjela u europskom tržištu".

Pad prihoda francuskog proizvođača gotovo je u ravnini s onim konkurentskog Volkswagena koji je u četvrtak izvijestio o padu prihoda u trećem tromjesečju za 10 posto na godišnjoj razini, na 26 milijardi eura.

Vezane vijesti

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Dio čitatelja sigurno se sjeća putovanja na more po ljetnim vrućinama u već kultnim Renault „četvorkama“. Klima uređaja nije bilo, a u auto se jedva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika