30.10.2009. / 14:03

Autor: Andrea Belin

4 ključne stvari koje negativno utječu na doživljavanje orgazma

Da biste u seksu potpuno uživali najprije morate zavoljeti svoje tijelo, osloboditi se stresa i depresije. Ukoliko vam to ne uspijeva, potražite liječničku pomoć

Tijekom orgazma u funkciji je cijelo tijeloTijekom orgazma u funkciji je cijelo tijeloGotovo da ne postoji osoba koja se neće složiti s tvrdnjom da je orgazam vrhunac seksualnog odnosa. Upravo zbog toga, sasvim je opravdano razočaranje ukoliko orgazam tijekom seksa nije postignut. Međutim, to ne znači da s osobom koja ga nije doživjela nešto nije u redu. Depresija, nezadovoljstvo, strah i nepoznavanje vlastitog tijela samo su neki od čimbenika koji umanjuju sposobnost doživaljavanja tog čarobnog trenutka!

1. Tijekom orgazma u funkciji je cijelo tijelo
Tih nekoliko sekundi koliko traje orgazam, u funkciji je cijelo tijelo. Živci, mišići i pluća samo su neki od organa koji se napinju tijekom zabave u spavaćoj sobi. Ukoliko imate problema s doživljavanjem vrhunca, savjetujemo posjet liječniku jer postoji mogućnost da imate nekih zdravstvenih problema koji vas sprečavaju da u seksu uživate u potpunosti. Doduše, to se događa vrlo rijetko.

2. Orgazam kao spoj fizičkog i psihičkog stanja
Da biste doživjeti orgazam, morate biti opušteni i usredotočiti se na osjećaj ugode, međutim to je ponekad nemoguće. Razlozi mogu biti različiti, a najčešće je to depresija, anksioznost, a postoji mogućnost da je riječ o nekoj psihičkoj bolesti. U tom slučaju također ne bi bilo loše potražiti pomoć stručnjaka.

3. Problem je u odnosu s partnerom
Ukoliko ste tijekom samozadovoljavanja osjetili onaj čaroban trenutak, a tijekom seksa s partnerom vam to ne uspijeva, problem je u komunikaciji. Očigledno vas partner ne dodiruje na pravi način i na pravim mjestima. Postoji mogućnost da između vas nema dovoljno povjerenja pa tijekom seksa niste potpuno opušteni. U takvoj situaciji ne preostaje vam ništa drugo nego da iskreno porazgovarate sa svojom boljom polovicom.

4. Možda je problem u odgoju?
Na spolni život svake osobe utječe i okolina u kojoj su odrasli. Neke statistike su pokazale da osobe koje većinu života provedu u konzervativnim sredinama, imaju problema s doživljavanjem orgazma. Takve osobe se srame svoga tijela, u krevetu s pripadnikom suprotnog spola osjećaju nelagodu...Ako ne počnete raditi na sebi, u ovom slučaju neće vam pomoći ni stručne osobe.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika