30.10.2009. / 15:55

Autor: Andrea Belin

Istraživanja pokazuju: Oporavak od razvoda traje 18 mjeseci

Najnovije istraživanje u kojem je sudjelovalo više od četiri tisuće parova pokazalo je da su rastavljene osobe tek nakon 17 mjeseci i 26 dana spremne nastaviti sa svojim životom

Oporavak nakon razvoda traje oko godinu i polOporavak nakon razvoda traje oko godinu i polBez obzira na razloge koji su doveli do takve situacije, raskid braka negativno utječe na psihičko stanje gotovo svake osobe. Da je uistinu tako pokazalo je i najnovije istraživanje u kojem je sudjelovalo oko četiri tisuće rastavljenih parova.

Njihova iskustva su pokazala da su se od raskida braka oporavili tek nakon godinu i pol dana. Osim toga rezultati su pokazali da se 43 posto ispitanika nakon razvoda osjećalo bolje, ali 31 posto ipak je žalio za krajem bračnog života.

"Razvod je težak za sve koji su u njega uključeni i jednostavno treba proći određeno vrijeme prije nego osoba može krenuti dalje", izjavio je glasnogovornik internetske stranice koja je provela istraživanje www.fifties.com.

Većina razvedenih parova priznali su da su se teško nosili s osjećajem neuspjeha i gubitka. Neki su u početku mislili da nikada neće preboljeti razvod. Većina ih je kazala da im je to bilo najteže životno razdoblje, no dvije trećine njih ipak se upustilo u nove ljubavne avanture.

Istraživanje je otkrilo da većina rastavljenih osoba nove partnere nalazi preko prijatelja, ali i na internetskim stranicama za upoznavanje.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika