Objavljeno u Nacionalu br. 729, 2009-11-03

Autor: Plamenko Cvitić

Smijenjeni ravnatelj učilišta u uredu držao oružje i lažirane svjedodžbe

Dok Vlašićevi bivši kolege tek nakon njegova odlaska mogu istražiti sve njegove sumnjive poslove, on i dalje vozi službeni passat kojem je učilište vlasnik te pokušava podizati novac s računa učilišta u nekoliko različitih banaka. Pritom se, dakako, koristi ukradenim žigom učilišta

ZORAN VLAŠIĆ, bivši ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta, nakon smjene nije htio izići iz svog ureda, pa su ga na ulicu iznijeli zaštitariZORAN VLAŠIĆ, bivši ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta, nakon smjene nije htio izići iz svog ureda, pa su ga na ulicu iznijeli zaštitariZoran Vlašić po mnogočemu je najkontroverzniji ravnatelj neke obrazovne ustanove. Iako ga je krajem rujna vlada smijenila zbog mnogih nezakonitosti u radu, bivši ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Zagreb tu smjenu nije prihvatio, pa su ga na kraju iz ureda na ulicu morali iznijeti zaštitari.

Njegovu smjenu inicirali su sami zaposlenici učilišta koji su o brojnim nezakonitostima slali pisma vladi i Državnom odvjetništvu, no opseg Vlašićevih kriminalnih radnji tek se počinje naslućivati u pravom svjetlu. Naime, tek nakon što je u bivši Vlašićev ured stigla vršiteljica dužnosti ravnatelja Ružica Kovačević, došlo se do niza Vlašićevih još neotkrivenih nedjela.

Tako je, primjerice, u njegovu uredu pronađeno više originalnih uvjerenja i svjedodžbi o usavršavanju s originalnim potpisima i pečatima, ali bez imena osobe-polaznika, što upućuje na zloporabu, odnosno možda čak i prodaju uvjerenja o završenom školovanju. U Vlašićevu uredu pronađena je čak i puška s užlijebljenim cijevima tip Voere i oružni list za pištolj Taurus 9 mm. U uredu bivšeg ravnatelja nalazio se i zaključani sef fiksiran u zid, pa u učilištu još uvijek ne znaju što je ravnatelj Vlašić ondje držao jer se još čeka otvaranje sefa uz primjenu sile.

Dok Vlašićevi bivši kolege tek nakon njegova odlaska mogu istražiti sve njegove sumnjive poslove, on i dalje vozi službeni passat kojem je učilište vlasnik te pokušava podizati novac s računa učilišta u nekoliko različitih banaka. Pritom se, dakako, koristi ukradenim žigom učilišta.

Vezane vijesti

Novi ravnatelj Nediljko Matić izabran protiv volje zagrebačkih vlasti

Novi ravnatelj Nediljko Matić izabran protiv volje zagrebačkih vlasti

Izbor Nediljka Matića za novog ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta razljutio je neke dužnosnike u gradskim vlastima Grada Zagreba, doznao je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika