03.11.2009. / 14:33

Autor: Totalsport

Sereni Williams rekordna zarada u 2009. godini

Američka tenisačica Serena Williams (28), vodeća tenisačica WTA ljestvice, ove je sezone od turnirskih nagrada inkasirala 6.5 milijuna američkih dolara, što je rekorda zarada u svijetu ženskog tenisa u jednoj sezoni

Serena Williams i Nasser Al Khulaifi, glavi čovjek turnira u DohiSerena Williams i Nasser Al Khulaifi, glavi čovjek turnira u DohiAmerička tenisačica Serena Williams (28), vodeća tenisačica WTA ljestvice, ove je sezone od turnirskih nagrada inkasirala 6.5 milijuna američkih dolara, što je rekorda zarada u svijetu ženskog tenisa u jednoj sezoni.

Prethodno je rekodnu zaradu u jednoj sezoni držala Belgijka Justine Henin koja je 2007. zaradila nešto manje od 5.5 milijuna dolara.

Serena je u nedjelju u finalu WTA Championshipsa (popularni Masters) pobijedila sestru Venus 6-2, 7-6(4), te tako došla do trećeg ovosezonskog naslova, nakon Australian Opena i Wimbledona, što joj je povećalo ukupnu zaradu u karijeri na 28.5 milijuna dolara.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika