04.11.2009. / 03:32

Autor: Totalsport

Federer planira 19 turnira sljedeće godine

Roger Federer, koji ovoga tjedna nastupa na ATP turniru u rodnom gradu Baselu, na kojem je u protekle tri sezone redovito bio pobjednik, sljedeću sezonu otvorit će nastupom na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju

Roger FedererRoger FedererNajbolji tenisač svijeta, Švicarac Roger Federer, objavio je putem vlastite web stranice raspored turnira koje planira igrati sljedeće godine.

Federer, koji ovoga tjedna nastupa na ATP turniru u rodnom gradu Baselu, na kojem je u protekle tri sezone redovito bio pobjednik, sljedeću sezonu otvorit će nastupom na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju, a prvi turnir na kojem će se boriti za ATP bodove bit će onaj u Dohi, na kojem će se zagrijavati za Australian Open. Nakon toga će zaigrati u Dubaiju, a potom nastupiti na dva američka Masters 1000 turnira, u Indian Wellsu i Miamiju.

Kao pripremu za obranu naslova pobjednika Roland Garrosa, Švicarac je predvidio tri turnira na zemljanoj podlozi. Uz obavezne Masters 1000 turnire u Rimu i Madridu, ''čarobnjak iz Basela'' zaigrat će i u Estorilu, na turniru koji je osvojio 2008. godine, ali ga preskočio ove godine.

Nakon Roland Garossa zaigrat će na Gerry Weber Openu u Halleu, turniru na travi koji je osvojio pet puta, nakon čega, jasno, slijedi nastup na Wimbledonu. Za US Open će se, kao i ove godine, zagrijavati na Masters 1000 turnirima u Kanadi (sljedeće godine na redu je Toronto) i u Cincinnatiju, a u završnom dijelu sezone nastupit će na posljednja dva Masters 1000 turnira sezone u Šangaju i Parizu. Između njih u kalendaru je Basel, kojeg, dakako, Federer neće propustiti niti dogodine.

Prema tome, Federer je isplanirao nastupe na 18 turnira, a ''nada se'' da će izboriti plasman i na devetnaesti, ATP finale u Londonu.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika