04.11.2009. / 18:43

Autor: Boris Bilas

Kalmeta se riješio državnog tajnika: Zdravko Livaković podnio ostavku

Neslužbene informacije danas su pak govorile da je Livaković je ostavku podnio na traženje ministra Božidara Kalmete jer je procijenio da mu je Livaković postao preveliki teret zbog afera u cestogradnji koje su se vezale uz njegovog državnog tajnika

Zdravko Livaković i Božidar KalmetaZdravko Livaković i Božidar KalmetaZdravko Livaković,državni tajnik u ministarstvu prometa podnio je ostavku i zatražio od ministra Božidara Kalmete da ga razriješi dužnosti što je ovaj i prihvatio.

Livaković je danas u kraćem razgovoru potvrdio Jutarnjem listu da nakon šest godina odlazi s mjesta državnog tajnika. No, tvrdi kako njegova ostavka nema nikakve veze sa aferama koje su se posljednjih mjeseci vezale uz njega.

"Ponosan sam na ono što sam učinio u ovih šest godina. Časno sam obavljao svoju dužnost i odlazim bez ikakve mrlje", kaže Livaković za Jutarnji.

Neslužbene informacije danas su pak govorile da je Livaković je ostavku podnio na traženje ministra Božidara Kalmete jer je procijenio da mu je Livaković postao preveliki teret zbog afera u cestogradnji koje su se vezale uz njegovog državnog tajnika. Naime, prema neslužbenim informacijama protiv Livakovića je pokrenuta kriminalistička istraga zbog zloporaba u poslovanju Hrvatskih autocesta zajedno s aktualnim vodstvom HAC-a.

Sumnjiči ga se zbog uloge koje je kao predsjednik NO HAC-a imao u sklapanju štetnih ugovora između HAC-a i izvođača. Prema nalazu državnog odvjetništva sporan je ugovor o bojanju tunela Mala Kapela i Sveti Rok, vrijedan je 43 milijuna budući da je vrijednost radova tvrtke "Skladgradnja" iz Imotskog, višestruko precijenjena . Kako doznaje Jutarnji list zbog tog će ugovora uskoro biti podignute i kaznene prijave protiv članova uprave HAC-a i vlasnika tvrtke Skladgradnja.

Policija i tužilaštvo upravo dovršavaju i kaznene prijave zbog nezakonitog i koruptivnog korištenja sponzorskih limuzima u upravi HAC-a. Uprava Hrvatskih autocesta navodno je pokušala uništiti dokaze o tome, ali ih je državno odvjetništvo ovih dana ipak uspjelo dobiti od svjedoka bliskih HAC-u.

Vezane vijesti

Hajdaš Dončić stopirao Linićeve kadrove?

Hajdaš Dončić stopirao Linićeve kadrove?

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Uprava Hrvatskih autocesta obustavila je natječaj za direktora Sektora naplate cestarine iako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika