06.11.2009. / 09:18

Autor: Boris Bilas

Prijeti istraga: Nakon Livakovića iz HAC-a odlazi i Jurica Prskalo

U propitivanju poslovanja HAC-a Državno odvjetništvo je Zdravka Livakovića stavilo u fokus interesa. Ljude iz HHAC-a istražitelji su ispitivali o Livakovićevim aktivnostima i sve su prilike da je ova istraga glavni razlog njegovog odstupanja

Jurica PrskaloJurica PrskaloNakon što je sa svih funkcija otišao prvi pomoćnik ministra Božidara Kalmete, Zdravko Livaković u sve tri velike državne tvrtke u sektoru cestogradnje zavladala je prilična nervoza. Razlog nije samo u logičnom pitanju tko će slijedeći biti smijenjen, već i sve intenzivnijem interesu za istraživanjem korupcije i kriminala, koje iskazuje OLAF (Europski ured za borbu protiv prijevara), ali i Državno odvjetništvo RH, doznaje Novi list.

Neslužbene informacije govore da je predsjednica Vlade, Jadranka Kosor odlučna nastaviti s istraživanjem cestogradnje, te kadrovskim promjenama, prije svega na čelu Uprave Hrvatskih autocesta, gdje se nalazi Jurica Prskalo, koji će gotovo sigurno morati otići s dužnosti, vjerojatno u pratnji članova Uprave, Marija Lovrinčevića i Josipa Sapunara.

Vlada također mora imenovati nove ili novog predsjednika nadzornih odbora u Hrvatskim autocestama i Hrvatskim cestama umjesto Zdravka Livakovića, a ta odluka se može pokazati vrlo važnom jer premijerka Kosor sada ima priliku imenovati osobu od povjerenja na tu dužnost, a ta osoba može odigrati ključnu ulogu u istragama i eventualnoj smjeni kadrova.

U propitivanju poslovanja HAC-a Državno odvjetništvo je Zdravka Livakovića stavilo je u fokus svog interesa. Ljude iz Hrvatskih autocesta, doznaje Novi list, istražitelji su ponajviše ispitivali upravo o Livakovićevim aktivnostima i sve su prilike da je ova istraga, uz nalog premijerke Jadranke Kosor, glavni razlog njegovog odstupanja sa svih dužnosti.

Prema informacijama koje je prikupio riječki dnevnik, istražitelje zanima Livakovićeva uloga u dodjeli posla ličenja tunela Mala Kapela i Sveti Rok tvrtki Skladgradnja, kao i sam taj posao.

Iako se u dnevnim novinama prije dva dana pojavila informacija da u HAC-u odgovorni uklanjaju dokaze, to im neće biti od koristi, budući da je Državno odvjetništvo dobilo svu relevantnu dokumentaciju koju su prikupili pozvani svjedoci.

Vezane vijesti

Hajdaš Dončić stopirao Linićeve kadrove?

Hajdaš Dončić stopirao Linićeve kadrove?

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Uprava Hrvatskih autocesta obustavila je natječaj za direktora Sektora naplate cestarine iako… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 06.11.09. 10:21

Dok se od tamo ne makne Kalmetu, nema tu nikakvog rasciscavanja. Gospe ti on nije znao ni sto mu vozac radi, a kako bi imao uvida u poslove svog pomocnika. To ministarstvo je inace leglo krminala.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika