07.11.2009. / 18:28

Autor: Totalsport

Bryant najmlađi košarkaš sa 24.000 poena

Kobe Bryant obilježio je petak u Staples Centru, gdje je svoje Los Angeles Lakerse, aktualne prvake NBA lige, vodio do pobjede protiv Memphisa 114-98

Kobe Bryant i Shannon BrownKobe Bryant i Shannon BrownKobe Bryant obilježio je petak u Staples Centru, gdje je svoje Los Angeles Lakerse, aktualne prvake NBA lige, vodio do pobjede protiv Memphisa 114-98.

Trebao je to biti novi sudar dva ponajbolja šutera i košarkaša posljednjeg desetljeća, Kobea Bryanta i Allena Iversona, no Kobe je taj ogled potpuno "privatizirao" sa 41 poenom.

Iverson je odigrao tek dvadeset minuta, te je ubacio peterostruko manje, samo osam poena.

Bryant je s takvim napadačkim učinkom postavio još jedan od rekorda u svojoj, već sada, velilčanstvenoj karijeri. Postao je najmlađi NBA košarkaš koji je došao do brojke od 24.000 poena. Učinio je to 38 dana prije no što je nekada uspjelo Wiltu Chamberlainu.

Isto tako, sa 41 poenom je Bryant postao 16. strijelac svih vremena u povijesti NBA lige, a preskočio je baš Iversona, suparnika u petak navečer u Los Angelesu.

Kobe Bryant je rođen 23. kolovoza 1978. godine.

Vezane vijesti

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Zvijezda ovogodišnje sezone američke NCAA košarke, Anthony Davis (Kentucky), najavio je velike planove za iduću, svoju prvu, NBA sezonu. Davis je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika