10.11.2009. / 17:35

Autor: Andrea Belin

4 načina kako preboljeti i zauvijek zaboraviti partnerovu nevjeru

Ako između vas i vaše bolje polovice još uvijek postoji ljubav, možda ne bi bilo loše da mu pružite još jednu šansu. Prije nego prekinete vezu, obavite jedan iskreni razgovor. Nakon toga dobro razmislite vrijedi li zaista krenuti u potragu za novim muškarcem

Razmislite vrijedi li zbog nevjere prekinuti vezuRazmislite vrijedi li zbog nevjere prekinuti vezuUistinu je jako puno razloga zašto osobe često zalutaju u tuđu postelju. Neke nevjernike takvi izleti skupo koštaju, međutim najnovija istraživanja pokazala su da svaki osmi par nastavlja vezu nakon nevjere jednog od partnera. Doduše, takav razvoj situacije moguć je samo kod onih parova koji su uistinu spremni oprostiti i zauvijek zaboraviti da su bili prevareni. Ukoliko ste se, na žalost, našli u takvoj situaciji, razmislite je li prekid jedino rješenje koje postoji!

1. Pitajte sve što vas zanima

Za početak se ne ustručavajte postaviti bilo koje pitanje koje se tiče njegove nevjere. Saznajte da li je to učinio samo zato jer nije mogao obuzdati seksualni nagon ili je riječ o avanturi koja traje već mjesecima. Tek kada dobijete odgovore na sva pitanja, razmislite vrijedi li zaista prekinuti vezu i krenuti iz početka. Valja napomenuti da od partnera ne smijete tražiti detalje njegove seksualne avanture jer vam takve informacije zaista nisu potrebne.

2. Pokažite osjećaje

Sasvim je normalno da se osjećate povrijeđeno, ali ako vam je uistinu stalo do bolje polovice, nemojte glumiti da niste razočarani. Kako bi vaš odnos postao bolji, veoma je važno da mu pokažete koliko boli vam je nanijela njegova nevjera. Partner bi trebao osjetiti koliko patite jer mu nakon toga više nikada u životu neće pasti na pamet da legne u postelju druge žene.

3. Zajedno otkrijte razloge prevare

Ukoliko vam se dogodilo da vas je partner prevario, velika je vjerojatnost da u vašoj vezi postoje mnogi neriješeni konflikti i neispunjene želje. Dakle, ako je situacija predhodno bila takva, nije iznenađujuće što se u vezi pojavila treća osoba. Stoga, razgovarajte o problemima i zajedno pronađite rješenje. To je jedini način da ponovno izgradite poljuljano povjerenje. Stručnjaci savjetuju da se nakon prevare nakratko odvojite od partnera kako biste oboje dobro razmislili o svemu.

4. Ne prebacujte mu

Istraživanje britanskih psihologa pokazalo je da osam od deset parova daje šansu za novi početak nakon prevare. Međutim, to uspijeva samo ako se nevjera uistinu oprosti. Ako smatrate da sami ne možete riješiti problem, a istovremeno ste uvjereni da bi vaša veza mogla savršeno funkcionirati, potražite pomoć stručnjaka. Mnogi parovi koji se nisu sramili potražiti pomoć, imaju puno bolje odnose nego ranije.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika