11.11.2009. / 13:21

Autor: Martina Čizmić

Nema igre s Microsoftom: Vlasnicima X-boxa uskraćuje se pristup internetu

"Svi bi korisnici trebali znati da je kopiranje ilegalno te da bilo kakvo prilagođavanje konzole predstavlja kršenje uvjeta uporabe", stoji u priopćenju koje je izdao Microsoft

Hakerima je bilo dovoljno svega nekoliko tjedana da probiju sve zaštite na X-boxuHakerima je bilo dovoljno svega nekoliko tjedana da probiju sve zaštite na X-boxuMicrosoft je krenuo u obračun sa piratima koji modificiraju njegove proizvode kako bi se se korisnicima omogućilo korištenje ilegalno kopiranih videoigrara.

Naime, kako je najavljeno Microsoft će onemogućiti pristup internetu preko svoje igraće konzole X-boxa kako bi na taj način spriječio korištenje onih konzola koje su piratski modificirane.

Korisnici koji su u svoje konzole ugradili poseban čip kako bi mogli igrati igrice koje su ilegalno kopirane tako bi mogli ostati blokirani. Prema nekim procjenama radi se o 600 tisuća korisnika, od ukupno 20 milijuna koliko ih diljem svijeta ima konzolu. Radi se uglavnom o korisnicima koji imaju aktiviran X-box live račun.

"Svi bi korisnici trebali znati da je kopiranje ilegalno te da bilo kakvo prilagođavanje konzole predstavlja kršenje uvjeta uporabe", stoji u priopćenju koje je izdao Microsoft.

Zanimljivo je da se na internetu može pronaći cijeli niz web stranica koje detaljno objašnjavaju kako X-box pretvoriti u laptop ili ugraditi poseban čip za igranje ilegalno kopiranih igrica. Čak je moguće i kupiti knjigu koja se bavi hakiranjem X-boxa.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika