10.09.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

HAAŠKI SUD

MESIĆ ĆE SVJEDOČITI U HAAGU

MESIĆ ĆE SVJEDOČITI U HAAGU

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je poziv tužiteljstva Haaškog suda da svjedoči protiv Slobodana Miloševića u onom dijelu suđenja koji se odnosi na ratne zločine u Hrvatskoj.
Iako ta informacija još nije službeno potvrđena, prema pisanju Novog lista haaški istražitelji su već razgovarali sa Mesićem a predviđa se da je datum njegova odlaska u Haag 30. rujan ove godine. Vrlo je vjerojatno da će Mesić svjedočiti o odnosima u vrhu bivše države potkraj osamdesetih i početkom devedesetih, kao i o ratu u Hrvatskoj od 1991. do 1994., odnosno, do njegova razlaza s Tuđmanom i izlaska iz vlasti. Početkom devedesetih , naime, Mesić je bio predsjednik predsjedništva države koja se naočigled raspadala, uz otvorene prijetnje JNA koja je bila pod Miloševićevim nadzorom. Mesić bi također mogao mnogo toga reći i o naporima koje je hrvatska vlast 1991. uložila kako bi organizirala obranu i tako zemlju spasila od otvorene vojne diktature.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika