17.11.2009. / 10:55

Autor: Boris Bilas

Matijašević: EPH mi se osvećuje jer sam protiv njih podnio kaznenu prijavu

"Nije niti malo slučajno što je ovakav tekst izašao u tiskovini kojoj je vlasnik EPH jer je poznato da sam zbog sumnji u malverzacije oko privatizacije Slobodne Dalmacije i vlasničkog udjela EPH-a u tom splitskom dnevniku podnio kaznenu prijavu državnom odvjetništvu"

Predsjednik HUS-a Ozren MatijaševićPredsjednik HUS-a Ozren MatijaševićNakon što je u današnjem izdanju Jutarnjeg lista izašao članak u kojem se predsjednika hrvatske udruge sindikata Ozrena Matijaševića optužuje da je zbog svog prijateljstva s bivšim premijerom Ivom Sanaderom po povlaštenoj cijeni dobio na korištenje stan u Zagrebu, sindikalni je čelnik u razgovoru za nacional.hr oštro demantirao navode iz tog teksta.

Matijašević nam je kazao kako mu je jasno da kao čelnik sindikalne udruge koji otkriva nezakonite radnje na meti ovakvih napada, ali i da mora demantirati laži koje su napisane o njemu.

Vlada je upoznata s odlukom o najmu stana

"Točno je da sam dobio stan u Ilici 81 na najam i da za njega plaćam 1100 kuna mjesečno, ali tu cijenu nisam odredio ja, i za razliku od nekih stanara u toj zgradi ja bar plaćam najamninu", kaže Matijašević koji dodaje kako je netočno da stan nije sindikalni i da Vlada nije bila upoznata s tom odlukom.

"Na sastanku na kojem se odlučivalo o mom najmu tog stana bio je bivši premijer Sanader i još nekoliko članova Vlade, među kojima je, čini mi se, bila i sadašnja predsjednica Jadranka Kosor", kaže Matijašević.

Netočan je kaže i podatak da za najam stana nije dobio suglasnost svih sindikalnih središnjica, jer je kaže njihovu suglasnost tražio vladin ured za socijalno partnerstvo.

Progon zbog kaznene prijave

Matijašević je na kraju još jednom ponovio kako je razlog ovakvom napadu na njega borba protiv kriminalnih radnji u državi, a prije svega kaznena prijava koju je podnio zbog sporne dokapitalizacije Slobodne Dalmacije.

"Nije niti malo slučajno što je ovakav tekst izašao u tiskovini kojoj je vlasnik EPH jer je poznato da sam zbog sumnji u malverzacije oko dokapitalizacije Slobodne Dalmacije i vlasničkog udjela EPH-a u tom splitskom dnevniku podnio kaznenu prijavu državnom odvjetništvu", rekao je na kraju razgovora za nacional.hr Ozren Matijašević.

Podsjetimo, kaznena prijava Ozrena Matijaševića bila je jedan od razloga zbog kojeg je krim policija prije nekoliko tjedana dva puta ušla u zgradu EPH-a te je tražila dokumente vezane uz dokapitalizaciju Slobodne Dalmacije od strane te izdavačke kuće.

Vezane vijesti

HUS i Sindikat metalaca traže sastanak s Vladom oko brodogradilišta

HUS i Sindikat metalaca traže sastanak s Vladom oko brodogradilišta

Hrvatska udruga sindikata i Sindikat metalaca Hrvatske - Industrijski sindikat poslali su otvoreno pismo potpredsjedniku Vlade i ministru… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika