24.11.2009. / 14:37

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

HFP za 37 tvrtki iz svog portfelja traži gotovo 100 milijuna kuna

U HFP-u ističu kako se dionice mogu kupiti samo u paketima, a među ponuđenim tvrtkama su i dionice riječke Transadrije, županjske Sladorane, HUP-a Zagreb, Končara EI, Varteksa i dr

Vedran DuvnjakVedran DuvnjakKao što je to i najavljeno, Hrvatski fond za privatizaciju objavio je poziv na javnu dražbu za prodaju dionica/udjela u 37 trgovačkih društava iz svog i portfelja Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka. Dražba će se održati putem elektronskog sustava Zagrebačke burze 30. studenog, te 1. i 2. prosinca, a ukupna početna cijena dionica odnosno udjela procijenjena je na 98,4 milijuna kuna.

U HFP-u ističu kako se dionice mogu kupiti samo u paketima, a među ponuđenim tvrtkama su i dionice riječke Transadrije, županjske Sladorane, HUP-a Zagreb, Končara EI, Varteksa i dr.

Dionice/udjeli trgovačkih društava se uplaćuju gotovinski u kunama, s rokom plaćanja sedam dana od dana održavanja javne dražbe, navodi se u pozivu.

Među ponuđenima su 8.033 dionice ili 27,94 posto od ukupnog broja dionica riječke Transadrije sa početkom cijenom prodaje od 26,5 milijuna kuna, dok je početna cijena za 85.894 dionice (ili 4,47 posto) varaždinskog Varteksa 17,18 milijuna kuna.

Za 4,69 posto Sladorane 12,5 milijun kuna

Početna cijena za paket od 125.117 dionica Sladorane iz Županje, što predstavlja 4,69 posto od njihovog ukupnog broja, je 12,5 milijuna kuna.

Na prodaju je ponuđeno i 5.534 dionice HUP-a Zagreb, što čini 1,17 posto od ukupnog broja izdanih dionica te tvrtke, po početnoj cijeni od 9,9 milijuna kuna.

Za paket od 18.764 dionice Končara Elektroindustrije (ili 0,73 posto) istaknuta je pak početka cijena od 8,99 milijuna kuna.

Na prodaju su ponuđeni i paketi od 15,65 posto dionica Drave Zagreb po početnoj cijeni od 3,8 milijuna kuna, 14,45 posto Gramata-Loris po početnoj cijeni nešto većoj od dva milijuna kuna, 3,17 posto dionica vinkovačke Spačve za koji je početna cijena 2,63 milijuna kuna itd.

Vlasništvo nad ponuđenim dionicama/udjelima trgovačkih društava mogu steći domaće i strane pravne i fizičke osobe sukladno propisima Republike Hrvatske, tako da ih na javnoj dražbi zastupa neki od registriranih članova Zagrebačke burze.

Stanje imovine i obveze društva kupci provjeravaju na svoj rizik i trošak, stoji uz ostalo u pozivu HFP-a.

Vezane vijesti

Kerum i Končar pregovaraju o "Marjanu"

Kerum i Končar pregovaraju o "Marjanu"

Splitski gradonačelnik i poduzetnik Željko Kerum sastao se danas s poduzetnikom Dankom Končarom kako bi razgovarali u kupoprodaji hotela “Marjan” u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika