01.12.2009. / 12:07

Autor: Boris Bilas

Nova tužba: HFP tuži Darka Marinca zbog darivanja imovine i dionica obitelji

U tužbama tražimo poništavanje ugovora o prijenosu dionica i nekretnina te privremene mjere zabrane raspolaganja dionicama i nekretninama", kaže Duvnjak

Darko MarinacDarko MarinacHrvatski fond za privatizaciju podnio je dvije tužbe protiv Darka Marinca i prijenosa nekretnina i dionica čiji je bio vlasnik. Tužbe je prvoosumnjičeni u slučaju Podravka zaradio tako što je prije početka USKOK-ove istrage nekretnine prenio na članove obitelji, a onda im je iz pritvora darovao i 2000 Podravkinih dionica, piše Poslovni dnevnik.

Općinskom građanskom sudu u Zagrebu tužbe su stigle sredinom studenog. U njima je Fond zatražio da sud poništi darovne ugovore za dionice i nekretnine koje je Marinac prenio na osobe iz kruga obitelji.

Zabrana raspolaganja imovinom

Također, Fond je od Suda zatražio da hitno donese mjeru zabrane raspolaganja imovinom radi namirenja nastale štete koja će se vještačenjima utvrditi. Vedran Duvnjak, predsjednik HFP-a, u izjavi za Poslovni dnevnik u povodu aktivnosti koje HFP poduzima u slučaju svojeg oštećenja u aferi "Menadžer" dodao je da je glavni razlog tužbi zaštita imovine HFP-a.

Napominje da HFP ima 10 posto dionica Podravke, a i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje vlasnik je 10 posto Podravkinih dionica, pa kako njima upravlja Fond, rade na zaštiti interesa oba dioničara.

Zaštita interesa

"Dužni smo štititi interes i HFP-a i HZMO-a. Procijenili smo da je 159,990.900 kuna minimalni iznos zajedničke štete budući da smo vlasnici 533.303 dionica Podravke. U tužbama tražimo poništavanje ugovora o prijenosu dionica i nekretnina te privremene mjere zabrane raspolaganja dionicama i nekretninama", kaže Duvnjak.

Kada će odluka o mogućoj blokadi imovine biti donesena nije poznato, no moguće je da je riječ o pitanju dana jer Sud nove predmete dodjeljuje sucima u roku od 10.tak dana od primanja zahtjeva. Što se tiče darovnih ugovora, odnosno njihovom poništavanju, o nijima bi se presuda trebala donijeti tek nakon provedene sudske parnice, piše Poslovni dnevnik.

Vezane vijesti

Duvnjaku druga kaznena prijava

Duvnjaku druga kaznena prijava

U POSLOVNIM KRUGOVIMA sve se češće može čuti vijesti kako je bivši predsjednik Fonda za privatizaciju, Vedran Duvnjak, u većim problemima nego što se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika