02.12.2009. / 12:17

Autor: Martina Čizmić

Hladno pivo spašavalo posjetitelje od zaraze HIV-om

HIV se ne prenosi druženjem. Svi imamo pravo biti sretni. Koristiti kondom pokazuje da ti je stalo do vlastitog zdravlja i zdravlja osobe koju voliš.

Mile Kekin i Hladno pivo u TvorniciMile Kekin i Hladno pivo u TvorniciVrhunac višednevnih događanja povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a i ove je godine bio humanitarni koncert u zagrebačkoj Tvornici. "Pozitivan koncert" udruge HUHIV svojom su svirkom obilježili Hladno pivo, Belfast Food, Diskurz, Souther Alian i Đana Šegon.

Kao i svake godine, uz atraktivne bendove, zanimljivo je bilo i u samoj publici gdje su Durexovi «spermani» tijekom koncerta dijelili besplatne kondome.

Mladi su najugroženija skupina

Djelovati u skladu s izrekom «bolje spriječiti nego liječiti», posebno je bitno za mlade kojima je prema posljednjim istraživanjima itekako potrebna edukacija i zaštita tijekom seksualnih aktivnosti.

Nakon apstinencije, korištenje kondoma je najefikasniji način zaštite od prenošenja HIV/AIDS-a i drugih spolno prenosivih bolesti. «HIV se ne prenosi druženjem. Svi imamo pravo biti sretni. Koristiti kondom pokazuje da ti je stalo do vlastitog zdravlja i zdravlja osobe koju voliš.» - samo su neke od poruka sa sinoćnjeg koncerta.

I sami bendovi su sudjelovali u edukaciji publike, pa je tako Mile iz Hladnog piva sa stage-a bacao kondome u publiku spašavajući tako na simboličan način od potencijalne zaraze HIV-om, kojim se u svijetu svakih 8 sekundi netko zarazi.

Vezane vijesti

Elton John kritizirao "fašiste" koji stigmatiziraju zaražene

Elton John kritizirao "fašiste" koji stigmatiziraju zaražene

Britanski skladatelj i pjevač Elton John nazvao je "fašistima i budalama" one koji stigmatiziraju oboljele od AIDS-a i pozvao je vlade da ne smanjuju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika