02.12.2009. / 14:56

Autor: Boris Bilas

Kosor: Afera u HAC-u nije utjecala na popularnost Vlade i HDZ-a

Na pitanje je li afera u HAC-u uzdrmala položaj ministra Kalmete i HDZ-a, odgovorila je da istraživanja pokazuju kako je HDZ u posljednjih nekoliko mjeseci znatno ojačao, da građani podupiru sve poteze Vlade i da se mijenja trend koji govori ide li Vlada u dobrom ili lošem smjeru

Jadranka KosorJadranka KosorOsim što je položila kamen temeljac za novu farmaceutsku tvornicu Luke Rajića, predsjednica Vlade Jadranka Kosor ponovno je komentirala i aktualane događaje vezane uz HAC i njenog ministra Božidara Kalmetu.

Kosor je ponovila kako je borba protiv korupcije jedan od prioriteta Vlade te ocijenila da uhićenja u HAC-u i povezivanje ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete s tim događajima nisu utjecali na popularnost Vlade i HDZ-a.

Inzistiranje na jačanju gospodarstva

"Vlada će i dalje inzistirati na jačanju gospodarstva, čuvanju radnih mjesta, a jedan od stupova njezinih aktivnosti do kraja mandata je borba protiv korupcije na svim razinama. U tome imam potporu svih članova Vlade i to će tako biti", izjavila je premijerka Kosor nakon polaganja temeljnog kamena za pogon tvrtke PharmaS u Popovači, upitana kakva je budućnost ministra Kalmete u Vladi nakon uhićenja čelnih ljudi HAC-a.

Dodala je da treba čekati kraj istrage te da je dobro što institucije rade svoj posao.

Na pitanje je li afera u HAC-u uzdrmala položaj ministra Kalmete i HDZ-a, odgovorila je da istraživanja pokazuju kako je HDZ u posljednjih nekoliko mjeseci znatno ojačao, da građani podupiru sve poteze Vlade i da se mijenja trend koji govori ide li Vlada u dobrom ili lošem smjeru.

'Vlada uvažava oporbu'

Zamoljena za komentar prihvaćanja triju oporbenih amandmana na prijedlog proračuna za 2010. godinu, premijerka Kosor je rekla kako je to znak da Vlada uvažava oporbu i njezine prijedloge.

"Prihvatili smo ono što smo mogli. Budući da je težina amandmana koji su podneseni bila gotovo pet milijardi kuna, veći dio njih nismo mogli prihvatiti, ali ono što smo mogli - jesmo", izjavila je.

Dodala je da je prihvaćanje amandmana poruka da Vlada uvažava sve parlamentarne stranke i njihove prijedloge.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 02.12.09. 15:33

...na vladi je jedino da ponudi ostavku. taQ da moremo za predsjednicke izbore odma i novu vladu odabrati...nema ovo vise smisla... pitam se dali friscic i kosor svojim selom bezbrizno shetaju, ili im treba svakome par bodygarda u tajnom ophodjenju,... kako god al treba konacno djelovati, a ne samo filozofirati ko mace oko vruce kashe :)


registracija
4/1/09

miroljubiv, 02.12.09. 19:42

Gospođo Kosor,Vi sanjate širom otvorenih očiju,jel vam netko iz Vlade skrenuo ili dao mig da se probudite,jer uskoro ćete u Vladi sjediti sami,a svi Vaši kolege u Remetincu.


registracija
8/8/09

tovar62, 03.12.09. 08:11

to je Stipin konjanik koji je na vrime uz pomoc udbe uspija oprati novac a sada mu Jadra presjeca vrpce,imam osjecaj da zakoni nisu bas isti za sve,kao sta nas Mesic laze..../


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika