02.12.2009. / 16:05

Autor: Totalsport

Iverson ponovo u Philadelphia 76ersima

Predsjednik i generalni menadžer NBA momčadi Philadelphia 76ersa Ed Stefanovski objavio je da je dogovorena suradnja s Allenom Iversonom (34), a datelji ugovora zasad nisu poznati

Allen IversonAllen IversonPredsjednik i generalni menadžer NBA momčadi Philadelphia 76ersa Ed Stefanovski objavio je da je dogovorena suradnja s Allenom Iversonom (34), a datelji ugovora zasad nisu poznati.

- U svjetlu nedavne ozljede Loua Williamsa koji će biti van parketa do osam tjedana, osjećali smo da je Allen trenutno bio najbolja opcija na tržištu - rekao je Stafanovski o 10-erostrukom All star košarkašu kojeg je Philadelphia izabrala kao prvi pick drafta 1996. godine i koji je potom deset sezona branio klupske boje.

Branio je kasnije Iverson i boje Denvera i Detroita, da bi u ovoj sezoni i tri puta nastupio za Memphis, gdje je bio nezadovoljan ulogom rezervnog playmakera, te je i to bio razlog zašto je odlučio najaviti povlačenje u mirovinu.

Ipak, od mirovine zasad neće biti ništa, pa se tako očekuje da se Iverson priključi Sixersima od 7. prosinca i zaigra u domaćem ogledu protiv Denver Nuggetsa.

Omaleni brzonogi razigravač trenutno igra svoju 14. NBA sezonu, ukupno je u karijeri odigrao 877 utakmica regularnog dijela sezone od prve minute i u njima je na prosjeku od 27 koševa, 6.2 asistencija, 3.7 skokova i 2.21 ukradenih lopti u 41.4 minutu provedenu na parketu.

U doigravanju je Iverson odigrao ukupno 71 utakmicu i njegov je prosjek ubačenih koševa (29.7) drugi najveći iza onog Michaela Jordana (33.4).

Najveći mu je doseg sa Sixersima bio nastup u velikom finalu 2001. (poraz od LA Lakersa), a iste je godine osvojio i nagradu za najkorisnijeg igrača lige (MVP).

Vezane vijesti

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Zvijezda ovogodišnje sezone američke NCAA košarke, Anthony Davis (Kentucky), najavio je velike planove za iduću, svoju prvu, NBA sezonu. Davis je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika