02.12.2009. / 18:56

Autor: Hina

Busek: Lisabonski ugovor šansa je za napredak država na jugoistoku Europe

Stupanjem na snagu Lisabonskog ugovora otpadaju prijašnji izgovori da se EU ne može širiti zbog institucionalnih ograničenja, smatra Busek

Erhard BusekErhard BusekNegdašnji koordinator Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu Erhard Busek u srijedu je pozitivno ocijenio utjecaj koji će na širenje EU-a prema jugoistoku imati Lisabonski ugovor koji je 1. prosinca stupio na snagu.

Stupanjem na snagu Lisabonskog ugovora otpadaju prijašnji izgovori da se EU ne može širiti zbog institucionalnih ograničenja, pa se sada može očekivati napredak svih država u "regiji", ocijenio je Busek u Ljubljani, predstavljajući reviju "European perspectives".

Riječ je o znanstvenoj reviji koju je počeo izdavati Centar za europsku perspektivu (CEP) što ga je prije nekoliko godina osnovala slovenska vlada s nakanom da pomaže u preobrazbi susjednih država i njihovu putu prema Europskoj uniji.

U novoj reviji surađuje i Busek, koji je istaknuo da u svijetu nedostaje znanstvenih priloga o procesima raspada bivše Jugoslavije, regionalnoj suradnji i kriznom menadžmentu. U tom je smislu revija "European perspectives" dobrodošla zato da u njoj dođu do riječi stručnjaci iz cijelog područja, istaknuo je Busek.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
15/3/08

Sandzo, 03.12.09. 09:39

EU, f... U. Bas se rimuje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika