03.12.2009. / 14:01

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Bandić: Isplanirao sam prvih stotinu dana predsjedničkog mandata

"To će možda izazvati kontroverze i polemike, ali plan za prvih 100 dana već sam napravio, a jedna od ishodišnih točaka je obilježavanje 20. obljetnice hrvatske neovisnosti. Bit će to velika hrvatska, ali i europska proslava koju ćemo obilježiti radno - slaveći"

Milan BandićMilan BandićGlavni plan Milana Bandića za prvih 100 dana predsjedničkog mandata je miješati se u rad predsjednici Vlade Jadranki Kosor te organizirati velebnu proslavu 20. godišnjice hrvatske nezavisnosti

"To će možda izazvati kontroverze i polemike, ali plan za prvih 100 dana već sam napravio, a jedna od ishodišnih točaka je obilježavanje 20. obljetnice hrvatske neovisnosti. Bit će to velika hrvatska, ali i europska proslava koju ćemo obilježiti radno - slaveći", kazao je Bandić.

Hrvatskoj treba šljaker

Na prvoj konferenciji za novinare u Zagrebu nakon objave kandidature i obilaska gotovo 60 posto područja Hrvatske, Bandić je ustvrdio kako je sada uvjeren da će dobiti povjerenje građana na predsjedničkim izborima.

"Hrvatskoj ne treba najljepši predsjednik, najbolji govornik ili dobar glazbenik nego 'šljaker' koji je spreman 16 sati orati kao konj", ponovio je Bandić, dodavši da to možda zvuči surovo, ali takva je, kako je rekao, i hrvatska stvarnost. U to se, nastavio je, uvjerio putujući od Slavonije preko Zagorja i Međimurja do Istre.

Najavio je da sutra putuje u Liku, a potom u Dalmaciju i dijelom u Bosnu i Hercegovinu gdje ima hrvatskih državljana. Istaknuo je da će od sada svagdje ići u radnom odijelu, a ne s kravatom jer, kaže, nije "ni maneken ni Demosten", već čovjek s 'klikerom', čovjekoljubljem i domoljubljem koji želi raditi za Hrvatsku, a da pritom, kako dodaje, ne riskira ništa osim možda zdravlja.

Strategija razvoja

"Od prve dvije sjednice Vlade koje ću sazvati, prva će biti o strategiji gospodarskog razvoja Hrvatske, koju nitko dosada nije donio, ni vlada Ive Sanadera, ni pokojnog kolege Ivice Račana, ni ostale, a na drugoj bi se raspravljalo o depolitizaciji pravosuđa i reformi državne uprave, što je preduvjet rješenja korupcije", rekao je Bandić.

Na novinarski upit koliko će potrošiti u kampanji, kazao je da će sve donacije biti transparentne i da će naći način da mu građani koji to žele novčano pomognu.

Prosvjed zbog donacija

"Iznos za moju kampanju bit će manji od onoga iza mene kad pobijedim na izborima", kazao je Bandić, oštro prosvjedujući zbog toga što je donacije telefonom i SMS-om zabranilo Državno izborno povjerenstvo, zapitavši se gdje su bili kad se tako prikupljao novac na lokalnim izborima.


Ustvrdio je kako nijedna vlada do sada nije dovoljno vrjednovala Domovinski rat i da zato braniteljima treba vratiti dostojanstvo. Na novinarski upit bi li pomilovao Mirka Norca, odgovorio je da bi u tom slučaju postupio u skladu s predsjedničkim ovlastima, napomenuvši kako i sud u Haagu oprašta dio kazne.

O smjenama u Zagrebačkom holdingu Bandić je kazao da će odgovarati svi, od predsjednika uprave Ive Čovića nadalje, koji su u Autobusnom kolodvoru i drugdje u tome holdingu zapošljavali mimo njegove suglasnosti.

'Zagrepčanka' vrijedi 10 puta više

Burno reagirajući na upit koliko poreza je grad morao platiti zbog propale prodaje "Zagrepčanke", Bandić je rekao da je "riječ o sitnu iznosu prema onom što ćemo dobiti od kupca 'Zagrepčanke'". Dodao je kako nikomu, "neće proći" teze o gradskom bankrotu i lošim potezima gradske uprave, jer je u proteklih 10 godina kupljeno nekretnina vrijednih 500 milijuna eura, a uloženo je više nego u zadnjih 30 godina.

"To želim preslikati i na državu", naglasio je, dodavši da je ponosan što "Zagrepčanka" na natječaju danas vrijedi 10 puta više od svote za koju je kupljena.

Vezane vijesti

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako smo i najavili, Nacional počinje objavljivati dokumente o nezakonitostima u URIHO-u nakon što smo optuženi da radimo na štetu invalida. Sve… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika