04.12.2009. / 19:32

Autor: Martina Čizmić

Kosor: EU u ponedjeljak počinje sastavljati pristupni ugovor s Hrvatskom

Ministri vanjskih poslova zemalja članica EU koji će se sastati u ponedjeljak, najvjerojatnije će poduprijeti prijedlog švedskog predsjedništva

Jadranka Kosor (Foto:T.Smoljanović)Jadranka Kosor (Foto:T.Smoljanović)Nakon što je na jučerašnjoj sjednici Vlade izrazila nadu da će Europska unija do kraja godine formirati stručnu skupinu za izradu pristupnog ugovora o pristupanju Hrvatske u EU, premijerka Jadranka Kosor potvrdila je kako će se to dogoditi već početkom sljedećeg tjedna.

Ministri vanjskih poslova zemalja članica EU koji će se sastati u ponedjeljak, najvjerojatnije će poduprijeti prijedlog švedskog predsjedništva o sastavljanju pristupnog ugovora kojim bi Hrvatska mogla postati članica EU već 2012. godine.

Na sastanku će se ministrima pridružiti i glavni haški tužitelj Serge Brammertz koji će vjerojatno odgovarati na pitanja o hrvatskoj suradnji s tim sudom. Naime, Nizozemska i Velika Britanija i dalje odbijaju dati zeleno svjetlo za otvaranje pregovora u poglavlju Pravosuđe zbog neisporučenih topničkih dnevnika Haaškom sudu.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
5/12/09

mrdimir1, 05.12.09. 07:26

Sva sreća da EU ima takvu kvalitetu članstva. Sjetite se samo odlučne, beskompromisne i nadasve učinkovite obrane Srebrenice od strane hrabrih nizozemskih postrojbi. Da i ne spominjem pažljivo, da ne kažem čak i vrlo nježno bombardiranje njemačkih gradova u završnici II sv. rata (npr. isprobavanje napalm-bombi sustavom tzv "tepih" bombardiranja) To su primjeri na kojima moramo učiti da bismo i mi jednog dana bili pravi Europljani !!! Možda bi od Engleza bilo uputno tražiti kopiju tiskanica "bombaški dnevnici" Hm, hm hmmm... Sve mi se više čini da je tu izlaz.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika