07.12.2009. / 17:53

Autor: Andrea Belin

4 signala koji vas upozoravaju da se nezdravo hranite

Ukoliko se ne možete riješiti nervoze, na poslu niste koncentrirani, a primjetili ste da vam jako opada kosa, velike su šanse da su namirnice koje koristite u svakodnevnoj prehrani glavni krivci takvih stanja

Obratite pažnju na namirniceObratite pažnju na namirniceNepovoljne vremenske prilike i stres nisu uvijek jedini krivci pada koncentracije i lošeg raspoloženja. U većini slučajeva takva nepovoljna stanja, izaziva nezdrava prehrana. Ako i vi svakodnevno osjećate tagobe takve vrste, razmislite bi li možda trebali promijeniti prehrambene navike!

1. Nervoza

Rezultati već nekoliko istraživanja potvrdili su da smanjen unos ugljikohidrata u organizam, smanjuje razinu serotonina, hormona koji utječe na raspoloženje.

Dakle, kako bi izmamili osmijeh na lice, morate konzumirati što više integralnih namirnica. Namirnice bogate ugljikohidratima su žitarice i njihove prerađevine poput kruha, peciva, tjestenine, pahuljica, zatim riža, krumpir, korijenasto povrće te šećeri i slastice.

2. Slaba koncentracija

Ukoliko redovito preskačete doručak, pad koncentracije je sasvim normalna pojava. Da je uistinu tako potvrdili su i neka istraživanja. Kako bi mogli normalno funkcionirati, ujutro kada se probudimo potrebno je mozak opskrbiti glukozom. Pokušajte pojesti barem jednu jabuku.

3. Probavni problemi

Probleme s probavom uzrokuje nedostatak namirnica bogatih vlaknima i smanjeni unos mlijeka i mliječnih proizvoda. Samo 35 grama žitarica, malo voća i povrća poboljšati će stanje vaših probavnih kanala. Ako uz sve to pojedete malo mlijeka i sira, sigurni smo da ćete se osjećati bolje.

4. Opadanje kose

Da bi osoba normalno funkcionirala, organizmu je potrebno 1800 kalorija dnevno. U protivnom mu nedostaje enegije, a hranjivi sastojci neophodni su i za zdravlje kose.
Stoga, ne želite li u ranoj životnoj dobi ostati bez kose, obratite pažnju da unesete najmanje 1800 kalorija.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika