10.12.2009. / 12:50

Autor: Totalsport

Ukić: Nisam bio ekstra motiviran protiv Toronta

"U svlačionici Bucksa svi su govorili samo o Roku Ukiću", napisao je reporter Milwaukee-Wisconsin Journal Sentinela nakon najbolje igre hrvatskog košarkaša u sezoni

Roko Leni Ukić dok je nosi dres TorontaRoko Leni Ukić dok je nosi dres Toronta"U svlačionici Bucksa svi su govorili samo o Roku Ukiću", napisao je reporter Milwaukee-Wisconsin Journal Sentinela nakon najbolje igre hrvatskog košarkaša u sezoni.

Lokalni dnevnik posvetio je pozornost 25-godišnjem Splićaninu nakon što je sa 17 koševa i 25 minuta na parketu sudjelovao u domaćoj pobjedi Milwaukeeja nad Torontom 117-95.

- Naš je trener jako dobar u smislu davanja prilika: čini to svo vrijeme – rekao je centar Bucksa Andrew Bogut dodavši:

- Roko je napravio dobar posao. Radi naporno na treninzima i danas je imao odličnu večer. Osim toga, definitivno je sretan što je sredio svoj bivši klub.

Sam je hrvatski razigravač otklonio mogućnost da je bio posebno "nabrušen" zbog sudara s bivšim suigračima.

- Jednostavno sam dobio normalnu minutažu prvi put ove sezone. Pokušao sam to dočekati spreman i iskoristiti što bolje. Naravno, svaki se igrač motivira posebno za sraz sa suparničkim klubom. No, nije to ovaj put bio moj glavni motiv – izjavio je Ukić, koji je prije pet dana proslavio 25. rođendan.

- Svaki put kad uđem u igru želim odigrati dobro. Želim izboriti priliku dobiti još više minuta u idućoj utakmici. Uvijek igram najbolje što mogu i uvijek unosim svu energiju koju imam. Kad se igra dan za danom, logično je da trener treba tu dodatnu energiju s klupe – zaključio je hrvatski košarkaš.

Trener Scott Skiles dao mu je priliku jer je prvi razigravač Luke Ridnour ozlijedio lijevi lakat u dvoboju protiv Bostona u utorak. Ridnour je odradio svejedno odličnih 14.5 minuta, koje je iskoristio za 14 koševa i šest skokova.

Ukiću se Skiles radije okrenuo negoli veteranu Charlieju Bellu, koji je protiv Bostona dobio 29 minuta dok Ukić tu utakmicu uopće nije igrao.

Da će prilika za Ukića u dolazećim utakmicama biti još jamstvo je ne samo Ridnourova lakša ozljeda, već i ona Brandona Jenningsa, koji je istegnuo koljeno krajem treće četvrtine dvoboja s Raptorsima. Klupa domaćih preplašila se teže ozljede najboljeg igrača. Na klupi je Jennings dobio led za koljeno, te se, siguran da ništa nije puklo, vratio na parket još jednom prilikom. Trebao bi igrati u sljedećoj utakmici, u subotu protiv Portlanda. No, možda će ga trener ipak malo dozirati, što će ići Ukiću naruku.

Vezane vijesti

NBA: Domaći porazi konferencijskih lidera

NBA: Domaći porazi konferencijskih lidera

Vodeću momčad Istočne konferencije NBA lige Chicago Bullse porazio je Houston, uz još jednu odličnu partiju Slovenca Gorana Dragića, dok su niz od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika