11.12.2009. / 18:00

Autor: Totalsport

Le Championnat, pregled kola: Bordeaux u punom sastavu na oslabljeni Lyon

Utakmica 16. kola francuskog nogometnog prvenstva koja svakako privlači najviše pozornosti je veliki nedjeljni derbi između Bordeauxa i Lyona na stadionu Chaban-Delmas

Sidney GovouSidney GovouUtakmica 16. kola francuskog nogometnog prvenstva koja svakako privlači najviše pozornosti je veliki nedjeljni derbi između Bordeauxa i Lyona na stadionu Chaban-Delmas.

Bordeaux - Lyon

Sudar je to trenutno prvoplasirane i četvrtoplasirane momčadi prvenstvene ljestvice, aktualnog prvaka i prethodno sedmerostrukog uzastopnog prvaka. Bordeauxov trener Laurent Blanc odmarao je nekoliko važnih igača sredinom tjedna u Ligi prvaka i u ovu utakmicu njegova momčad ulazi bez problema s ozljedama, dok će Lyon biti lišen usluga Sidneyja Govoua (prepone), kao i Jeremyja Toulalana (prepone). Lyon je bez pobjede u posljednje četiri prvenstvene utakmice (tri remija i poraz), dok je Bordeaux nanizao četiri uzastopne pobjede (u svim natjecanjima).

Marseille – Boulogne

Sedmoplasirani Marseille na Velodromeu dočekuje novog prvoligaša Boulogne (18. na ljestvici) oslabljen za kapetana Mamadoua Nianga, koji je u sudaru s vratarom Reala Ikerom Casillasom slomio lijevu ključnu kost, te će izbivati s travnjaka između četiri i šest tjedana.

Lorient – Auxerre

Na gostovanju kod Lorienta Auxerre pozdravlja povratak u momčad poljskog napadača Ireneusza Jelena, s kojim u sastavu nije poražen ove sezone. Jelen je nastupio u osam utakmica, postigao četiri gola, a sada se oporavio od ozljede bedrenog mišića desne noge zbog koje je propustio posljednje dvije utakmice momčadi (porazi od Nancyja i PSG-a). Prije Jelenove ozljede Auxerre je nanizao sedam uzastopnih pobjeda.

Vezane vijesti

Lille doveo Martina

Lille doveo Martina

Francuski Lille brzo je našao zamjenu za Edena Hazarda kojeg su nedavno prodali Chelseaju. Iz Sochauxa je doveden ofenzivni veznjak i francuski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika