12.12.2009. / 11:00

Autor: Totalsport

Pobjede Ajaxa i Anderlechta u domaćim ligama

Momčadi Ajaxa i Anderlecha proslavile su pobjede u petak u svojim nacionalnim prvenstvima, a uoči njihovog međusobnog dvoboja u Europa ligi, koji će biti vrlo bitan i za zagrebački Dinamo

Dinamu treba pobjeda Ajaxa protiv Anderlechta Dinamu treba pobjeda Ajaxa protiv Anderlechta Momčadi Ajaxa i Anderlecha proslavile su pobjede u petak u svojim nacionalnim prvenstvima, a uoči njihovog međusobnog dvoboja u Europa ligi, koji će biti vrlo bitan i za zagrebački Dinamo.

Anderlecht je u prvoj utakmici 18. kola belgijske Jupiler lige u gostima svladao Westerlo s 2-0. Strijelci za Anderlecht bili su Romelu Lulaku u 34. i Nicolas Frutos u 81. minuti. Bila je to osma uzastopna pobjeda Anderlechta u prvenstvu, odnosno deveta u nizu u međusobnim susretima protiv Westerloa.

Anderlecht je sada učvrstio vodstvo na ljestvici sa 44 boda, osam više od Club Bruggea na drugom mjestu. Dakako, Anderlecht ima i utakmicu više.

Ajax je, pak, u prvom dvoboju 17. kola nizozemske Eredivisije u Amsterdam Areni svladao NEC iz Nijmegena 3-0. Bio je to dvoboj Dinamovih suparnika u Europa Ligi ove i prošle (tada u Kupu UEFA) sezone, a Ajax je do uvjerljive pobjede stigao bez većih poteškoća, budući da NEC ove sezone igra dosla slabije nego prošle.

Strijelci za ''kopljanike'' bili su Luis Suarez u 45. minuti, Siem De Jon u 65. i Mitchell Donald u 78. minuti. Suarezu, vodećem strijelcu Erdivisije, ovo je bio već 18. prvenstveni pogodak ove sezone. Argentinac hrvatskih korijena Dario Cvitanich cijelu je utakmicu odgledao s klupe Ajaxa, koji je i dalje impresivan na domaćem terenu. U osmom nastupu upisao je sedmu pobjedu, uz jedan remi.

Pa ipak, Ajax je tek treći na ljestvici u nizozemskom prvenstvu, sada sa 38 bodova. Ispred njega su, uz utakmicu manje, Twente s 44 i PSV s 42 boda.

Ajax i Anderlecht sastat će se u četvrtak, 17. prosinca, u 6. kolu A skupine Europa lige. Istog dana u istoj skupini igrat će na maksimirskom stadionu Dinamo i Timişoara. U slučaju pobjeda Dinama i Ajaxa, zagrebački klub napokon će prezimiti u Europi. Anderlechtu je za plasman u šesnaestinu finala dovoljan jedan bod u Amsterdam Areni.

Jupiler liga, 18. kolo:

Westerlo - Anderlecht 0-2

Redoslijed: 1. Anderlecht 44, 2. Club Brugge 36 (-1), 3. G. Beerschot 31 (-1), 4. Gent 30 (-1)...

Eredivisie, 17. kolo:

Ajax - NEC Nijmegen 3-0

Redoslijed. 1 Twente (-1) 44, 2. PSV 42 (-1), 3. Ajax 38, 4. Feyenoord 31 (-1)...

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika