13.12.2009. / 11:53

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Pusić o Kalmeti: Obranom ministra HDZ je preuzeo odgovornost na sebe

Komentirajući slučaj s ministrom Kalmetom predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić naglasila je kako je "HDZ potporom ministru Kalmeti preuzeo na sebe odgovornost za sve što je on radio"

Vesna PusićVesna PusićPredsjednička kandidatkinja HNS-a Vesna Pusić izjavila je danas kako je pred Hrvatskom novo razdoblje u kojem ima šansu zauzeti utjecajnu poziciju unutar Europske unije.

"Hoćemo li uspjeti u tome ovisi ponajviše o nama odnosno o tome kako ćemo se prezentirati i pristupiti Europskoj unji", poručila je Vesna Pusić danas u Puli na druženju s novinarima i građanima.

Dodala je kako je u međuvremenu donesen tzv. proračun Europske unije u sklopu kojeg je za Hrvatsku u 2012. i 2013. godini u fondovima predviđeno 3,5 milijarda eura.

Decentralizacija glavno pitanje

"Decentralizacija postaje pitanje naše efikasnosti u povlačenju tih sredstava. Stoga decentralizacija postaje ne samo pitanje pravednosti nego i pitanje racionalnosti te iskorištavanja naših potencijala što se znanja, sposobnosti i kreativnosti tiče", naglasila je Pusić.

Komentirajući slučaj s ministrom Kalmetom predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić naglasila je kako je "HDZ potporom ministru Kalmeti preuzeo na sebe odgovornost za sve što je on radio."

Polemika Mesić - Sanader

"Do sada smo tu odgovornost mogli individualizirati, no nakon izjašnjavanja u parlamentu činjenica je da je odgovornost za situaciju u HAC-u, HŽ-u i u telekomunikacijama preuzela cijela stranka. Uostalom, koalicijski partneri nisu željeli preuzeti tu odgovornost, što potvrđuje tezu da su razumijeli o čemu se tu radi", poručila je Pusić.

Ponovila je kako polemika između predsjednika Stjepana Mesića i bivšega premijera Ive Sanadera, u kojoj jedan drugom u javnim istupima prijete USKOK-ovom istragom, nije prepucavanje. Po njezinoj ocijeni Sanaderova reakcija je samo pokušaj da se izazove efekt da su radi o međusobnim političkim prepucavanjima kako u konačnici, kako je rekla, "nitko ne bi pitao kako je došlo do tog ugovora između INA-e i MOL-a".

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 13.12.09. 12:12

Ženu-zmaja sa 7 glava ova zemlja je odavno zaslužila,bila bi savršen oponent hobotnici koja je umrežena od općine do Pantovčaka.nitko nije provjerio tajne organizacije u koje je sve gospođa Pusić odavno učlanjena.valjda je i to preduvjet za visoke pozicije u Europskom parlamentu na kojeg gospođa otpočetka pretendira.


registracija
27/7/09

columbo, 13.12.09. 12:33

Istina je da je HDZ obranom Kalmete preuzeo na sebe golemu odgovornost, koja ce mu na kocu doci glave. A sto se Europe tice, draga gospodjo to nama ne treba, barem za neko vrijeme. Sredimo mi najprije stanje u nasoj jadnoj drzavi, a to znaci skinimo s vlasti one koji su nas prevarili i pokrali, a sve u ime ispraznog hrvatovanja.


registracija
6/10/09

pfefer, 13.12.09. 13:48

ako si tako poštena zašto se stranka i ti nije ogradila od pljačke u zlataru


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika