14.12.2009. / 10:00

Autor: Totalsport

Argentinska Apertura: Banfieldu prvi naslov u klupskoj povijesti

Nogometaši Banfielda osvojili su uvodni dio argentinskog nogometnog prvenstva (Apertura), prvi naslov u 113-godišnjoj povijesti svog kluba

Banfield je novi prvak ArgentineBanfield je novi prvak ArgentineNogometaši Banfielda osvojili su uvodni dio argentinskog nogometnog prvenstva (Apertura), prvi naslov u 113-godišnjoj povijesti svog kluba.

Unatoč porazu na gostovanju kod Boca Juniorsa 2-0 u posljednjem kolu Banfield je osvojio naslov jer su i njihovi glavni konkurenti Newell's Old Boysi poraženi na domaćem travnjaku od San Lorenza jednakim rezultatom.

Argentinski reprezentativac Martin Palermo zabio je oba gola za pobjedu Boce, jednako kao i Fabian Bordagaray za pobjedu San Lorenza, pa je tako slavlje Banefielda moglo početi budući je bivši klub argentinskog napadača hrvatskih korijena Darija Cvitanicha zadržao dva boda prednosti u odnosu na Newell's Old Boyse.

Argentinska Apertura, 19. kolo:

Boca Juniors - Banfield 2-0 (Palermo 7-11m, 61)

Newell's Old Boys - San Lorenzo 0-2 (Bordagaray 10, 68)

Redoslijed: 1. Banfield 41, 2. Newell's Old Boys 39, 3. Colon 34, 4. Independiente 34, 5. Velez Sarsfield 34 (-1)...

Vezane vijesti

Copa Libertadores: Boca napravila veliki korak ka finalu

Copa Libertadores: Boca napravila veliki korak ka finalu

Nogometaši Boca Juniorsa približili su se finalu Cope Libertadores nakon što su u prvoj utakmici polufinala na svojoj Bomboneri svladali Universidad… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika