16.12.2009. / 15:25

Autor: Hina

Italija: Uhićeno 65 mafijaša i zaplijenjena imovina vrijedna 200 milijuna eura

Istraga koja se temelji na svjedočenju pokajnika počela je 2008. godine, nakon uhićenja raspačivača droge koji je posjedovao 400 grama čistog heroina u Bagheriji, u blizini Palerma

Policija privodi navodnog pripadnika mafije Gaetana Fidanzatija; foto: ReutersPolicija privodi navodnog pripadnika mafije Gaetana Fidanzatija; foto: ReutersViše od 60 osoba je uhićeno i zaplijenjena je imovina vrijedna 200 milijuna eura u dvjema policijskim akcijama protiv mafije na Siciliji i u Kalabriji, na jugu Italije, objavili su talijanski mediji u srijedu.

"Više od 400 policajaca u srijedu je uhitilo 65 osoba, među kojima su četiri malodobne, u okolici Palerma", rekao je glasnogovornik policije u tome gradu.

"Sumnjiči ih se da su umiješane u veliku mrežu krijumčara droge koju čine pripadnici Camorre (napuljska mafija), Cosa Nostre (sicilijanska) i španjolski krijumčari", dodao je.

Istraga koja se temelji na svjedočenju pokajnika počela je 2008. godine, nakon uhićenja raspačivača droge koji je posjedovao 400 grama čistog heroina u Bagheriji, u blizini Palerma.

U drugoj akciji u San Luci, u blizini Reggio di Calabrije, policija je zaplijenila imovinu pripadnika 'Ndranghete, kalabrijske mafije, vrijednu više od 200 milijuna eura. Imovina obuhvaća tvrtke, stanove, police osiguranja, građevinsko zemljište i luksuzne automobile.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika