19.12.2009. / 22:00

Autor: Totalsport

Službeno: Hughes out, Mancini preuzeo City

Službena potvrda stigla je na internetskoj stranici kluba - došlo je do promjene trenera na klupi Manchester Cityja. Mark Hughes je prošlost, sadašnjost se zove Roberto Mancini

Roberto ManciniRoberto ManciniSlužbena potvrda stigla je na internetskoj stranici kluba - došlo je do promjene trenera na klupi Manchester Cityja. Mark Hughes je prošlost, sadašnjost se zove Roberto Mancini.

Niti 4-3 pobjeda protiv Sunderlanda u subotnjoj utakmici 18. kola engleskog nogometnog prvenstva nije sačuvala posao Hughesu, koji nije obavio službenu dužnost odlaska na press-konferenciju nakon utakmice. Obavio je zato odlazak na centar igrališta i mahanjem poručio da odlazi s funkcije koju je obnašao od 2008. godine i odlaska Sven-Görana Erikssona.

"Građani" su ove sezone odigrali sedamnaest prvenstvenih utakmica, a u njima upisali samo dva poraza, najmanje u Premiershipu. Ono što im je odnosilo bodove su susreti bez pobjednika, a takvih su, uz sedam pobjeda, sakupili osam. Sve u posljednjih prvenstvenih utakmica.

Omjer Hughesove uspješnosti u 15 mjeseci na klupi Cityja iznosi 36 pobjeda, 16 remija i 25 poraza.

Inače, Mancini, koji je utakmicu odgledao s tribina Gradskog stadiona, će po pisanju talijanskog Corriere dello Sporta potpisati troipolgodišnji ugovor sa Cityjem, a prosječno će po sezoni primati 3.5 milijuna eura.

Predsjednik kluba Khaldoon Al-Mubarak je za službene stranice kluba potvrdio Mancinijevo preuzimanje klupe:

- Roberto je iskusan menadžer s znanjem osvajanja trofeja. Njegovi učinci govore sami za sebe, a sposoban je podići Manchester City na najvišu razinu. Nadam se da će ga i navijači doći pozdraviti.

Mancini nije obnašao trenersku dužnost od odlaska s klupe milanskog Intera kojeg je doveo do tri uzastopna naslova talijanskih prvaka, prije no što je taj posao uručen Joseu Mourinhu.

Vezane vijesti

Manchester City otpustio Hargreavesa

Manchester City otpustio Hargreavesa

Bivši engleski nogometni reprezentativac, 31-godišnji Owen Hargreaves, dobio je od Manchester Cityja slobodne ruke za pronalazak novog kluba, jer mu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika