22.12.2009. / 09:02

Autor: Martina Čizmić

Mercator na bubnju: Banke prodaju svojih 36 posto, zainteresirani strani fondovi

Zanimljivo je da se više ne spominje niti jedan investitor iz Hrvatske ili Srbije, kao što je to bio slučaj kad je dionice prodavao Boško Šrot

Žiga DebeljakŽiga DebeljakOsam banaka, vlasnica slovenskog trgovačkog lanca Mercatora, prošlog je tjedna pozvalo potencijalne investitore da daju svoje najbolje ponude za kupovinu njihovog udjela, koji iznosi 36 posto.

Neobvezujuć ponude se prikupljaju do 8. veljače, dok bi se obvezujuće trebale prikupiti do kraja travnja.

Slovenski mediji ističu kako su se za sada javili svi već ranije zainteresirani za Mercator - Bain Capital, CVC Capital, Kohlberg Kravis Roberts & Co te Goldman Sachs.

Svima jednak tretman

Zanimljivo je da se više ne spominje niti jedan investitor iz Hrvatske ili Srbije, kao što je to bio slučaj kad je dionice prodavao Boško Šrot. No, o kupovini razmišlja i državni fond Kapitalska družba koja već u svom vlasništvu ima 10 posto Mercatora.

Predsjednik Uprave Mercatora Žiga Debeljak istaknuo je kako će Mercator u veljači objaviti temeljito financijsko izvješće o stanju u tvrtki, a proslijediti će ga i potencijalnim investitorima. Za razliku od ranijih slučajeva u kojima su samo zainteresirani investitori dobivali cijelu informaciju, Debeljak će rezultate vendor due diligencea objaviti javno kako bi svi investitori bili u istom položaju.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika