24.12.2009. / 11:56

Autor: Nacionalova redakcija

'Nestao u akciji': Dok HDZ tresu afere i pada rejting, Milanović se skriva

Milanović se nije oglasio već gotovo mjesec dana. SDP-u se doslovce na pladnju "serviraju" dokazi o nesposobnoj i korumpiranoj HDZ-ovoj vlasti, ali Zorana Milanovića kao da sve to uopće ne zanima

Zoran MilanovićZoran MilanovićNajveća oporbena stranka SDP već mjesecima čvrsto čuva svoj rejting najjače stranke. Za SDP bi, da su danas izbori, pokazalo je istraživanje Mediane za Jutarnji list na 1000 ispitanika, glasalo tek nešto manje od 30 posto, dok bi unatoč popularnosti premijerke Jadranke Kosor HDZ-u glas dalo 21 posto ispitanika.
Dakle, čini se kako birači baš i ne nagrađuju sve napore premijerke Kosor u borbi protiv korupcije, nego očito kažnjavaju njenu stranku za sve skandale koji su posljednjih mjeseci poharale HDZ.

I dok popularnost HDZ-a pada unatoč svim pokušajima premijerke da spriječi strmoglavi pad vladajuće stranke, u SDP-u je situacija potpuno drugačija. Predsjednik najjače oporbene stranke se posljednjih nekoilko tjedana povukao u "ilegalu" i u javnosti se vrlo rijetko pojavljuje. Usprkos tome SDP zadržava svoj rejting, a Ivo Josipović sigurno ide prema pobjedi u prvom krugu predsjedničkih izbora.

Afera za aferom

Situacija u državi nije ni malo bajna. Samo u posljednjih nekoliko tjedana na površinu su izbile neke nove afere. Predsjednik Mesić pozvao je USKOK da oko ugovora Ine i MOL-a ispita bivšeg premijera Ivu Sanadera, guverner HNB-a Željko Rohatinski priznao je kako ga je Sanader pritiskao da dopusti ulazak Bayerische Landesbank u Hrvatsku, sindikati prijete tužbama jer Vlada nema novca za isplatu božićnica od 1250 kuna, spekulira se o povratku odbjeglog premijera u politiku...

No, Milanović se nije oglasio već gotovo mjesec dana. SDP-u se doslovce na pladnju "serviraju" dokazi o nesposobnoj i korumpiranoj HDZ-ovoj vlasti, ali Zorana Milanovića kao da sve to uopće ne zanima.
Kako piše Jutarnji list, čak su i neki od članova najužeg vodstva stranke priznali su nam kako nije "baš uobičajeno" da predsjednika stranke nigdje nema, pogotovo dok je politička i društvena klima ovakva kakva je danas.

A politička klima u Hrvatskoj krajem 2009. je takva da kada bi se danas održali parlamentarni izbori, prema istraživanju Jutarnjeg izborni prag od 5 posto osim SDP i HDZ-a prešli bi još samo HSS i HNS. Čelnici te dvije stranke su česti gosti medija, pogotovo Radimir Čačić koji redovito održava brifinge i konferencije za novinare. Za razliku od njih posljednji put Milanović je pred javnošću nastupio 26. studenog kada je u Saboru govorio o proračunu za iduću godinu.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
9/9/09

thor, 24.12.09. 14:03

čovjek se mora zapitati zašto netko uopće u anketama daje povjerenje i na izborima glasuje za takve nesposobnjakoviće kakvi su i milanović i njegov predsjednički kandidat josipović! što ti njihovi podupiratelji očekuju od tih mlakonja? ta su dvojica najbolja kad šute i ne rade ništa - jer onda ne rade nikakvu štetu!


registracija
4/1/09

miroljubiv, 24.12.09. 14:08

Mudrije je šutjeti Milanoviću,kad se nema što podijeliti sa glasačima ili narodom kojem i ti pripadaš istim bićem.sretan ti Božić i svako dobro tebi i tvojoj obitelji,iako ne vjerujem da ateisti nemaju doticaj sa Bogom u sebi.


registracija
26/7/09

odredjen, 24.12.09. 14:21

ovo sto Milanovic (ne)radi je izvan svake pameti, kao da mu je netko platio 100 milijuna eura da suti i ne reagira! Takav primjer nebrige, nezainteresiranosti, ne djelovanja - nije vidjen niti u jednoj politici svijeta. Zasto novinari o tome ne govore? Kao da je i njima netko zacepio usta pri spomenu oporbe i Milanovica. Prestrasno!


registracija
30/9/09

davor12345, 24.12.09. 15:07

Di je tovar62?


registracija
27/7/09

columbo, 24.12.09. 17:33

Jest davore, bas steta sto ga nema. Ipak ne prizivaj ga, molim te!


registracija
25/5/06

QWERTY11, 25.12.09. 08:48

Ne smije Milanovic protiv Sander, ipak je on bio njegov mali od povjerenja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika