25.12.2009. / 13:08

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

'Htjela sam ga samo zagrliti': Susanna Maiolo i lani pokušala doći do Pape

Vatikanski glasnogovornik otac Federico Lombardi kazao je kako je ona ista osoba koja je pokušala preskočiti prepreku kako bi došla do Pape na prošlogodišnjoj božićnoj misi, ali su je spriječili organi sigurnosti

Foto: ReutersFoto: ReutersŽena koja je na početku polnoćke gurnula papu Benedikta XVI. i prouzročila njegov pad je "duševno neuravnotežena", priopćio je u petak Vatikan, dodajući da napadačica nije bila naoružana.

U prvom službenom priopćenju o incidentu koji je u četvrtak šokirao katolički svijet, Vatikan je identificirao ženu kao 25-godišnju Susannu Maiolo, koja ima talijansko i švicarsko državljanstvo.

Prema priopćenju, Maiolo je odvedena u neimenovanu liječničku ustanovu, a svoj potez je obrazložila riječima da je "htjela zagrliti Papu". Iz Ureda za novinstvo su novinarima objasnili da je "psihički neuravnotežena" te da se ponašala "konfuzno i uzbuđeno".

Na putu za polnoćku u pratnji 30-ak kardinala, Maiolo je uspjela zgrabiti papine halje, a on je "izgubio ravnotežu i pao na pod".

Njezin napad izazvao je vriskove vjernika koji su se nalazili u blizini.

Vatikanski glasnogovornik otac Federico Lombardi kazao je kako je ona ista osoba koja je pokušala preskočiti prepreku kako bi došla do Pape na prošlogodišnjoj božićnoj misi, ali su je spriječili organi sigurnosti.

Papin raspored zbog tog događaja u petak nije promijenjen te će u podne održati tradicionalnu božićnu propovijed Urbi et Orbi.

Vezane vijesti

Vatikan ucjenjuju

Vatikan ucjenjuju

Vatikan je izložen ucjeni, posebice nakon dokumenata koje je prošli tjedan objavio dnevni list La Repubblica, priopćila je u srijedu Sveta Stolica i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika