25.12.2009. / 15:22

Autor: Boris Bilas

Pupovac u Beogradu: Predložio sam Mesiću da povuće tužbu protiv Srbije

On strahuje da bi tužba i protutužba "mogle oživjeti lošu prošlost", a jednima i drugim je potrebno "poboljšanje međusobnih odnosa" i dodaje kako je u pismu predsjedniku Mesiću predložio da povuće tužbu protiv Srbije

Milorad PupovacMilorad Pupovac"Hrvatska tužba protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde i moguća protutužba Srbije je najveći teret u međusobnim odnosima dvije države. Tužba blokira napredak srpsko-hrvatskih odnosa, a najmanje što treba hrvatsko-srpskim odnosima i nama Srbima u Hrvatskoj je to da se politika genocida oživljava pred Međunarodnim sudom", izjavio je Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj za boravka u Beogradu gdje je predvodio izaslanstvo Srba iz Hrvatske na susretu s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem.

"Ukoliko Hrvatska ne povuče tužbu prije isteka mandata sadašnjeg predsjednika Stjepana Mesića, dvije države trebale bi započeti razgovore kako bi izbjegli da novi predsjednik bude opterećen nerješenim problemima iz prošlosti", smatra Pupovac.

"S politikom proizvodnje genocida počeo je Slobodan Milošević, obnavljajući sjećanja na genocid nad Srbima u Drugom svjetskom ratu, a prihvatio ju je Franjo Tuđman. Takva politika donijela je najviše zla u hrvatsko-srpskim odnosima, a prelomila se preko glava Srba u Hrvatskoj dovevši do ratnih zločina i etničkog čišćenja", izjavio je Pupovac.

On strahuje da bi tužba i protutužba "mogle oživjeti lošu prošlost", a jednima i drugim je potrebno "poboljšanje međusobnih odnosa" i dodaje kako je u pismu predsjedniku Mesiću predložio da povuće tužbu protiv Srbije.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
9/8/09

vinko12, 25.12.09. 18:17

to je opet srpsko komunjarska propaganda. Lagali su i lazu o Jasenoovcu i izazvali ponovno klanje u zadnjem ratu. Sada bi sve zaboravili, ali lazi bi ostavili


registracija
18/12/09

slavonac031, 25.12.09. 20:14

Jedan od ratnih ciljeva u srpskoj agresiji bilo je da svi Srbi žive u jednoj državi. Poslije Oluje organizirano su otišli u svoju državu, t.j. Srbiju, pa im se tako ratni cilj i ostvario. Ni s tim nisu bili zadivoljni, pa su lansirali priču o etničkom čišćenju pa sad ne znam kojeg vraga zapravo hoće.


registracija
4/12/09

pajto, 25.12.09. 21:22

Iz komentara je vidljivo koliko je pucanstvo upuceno...i smatram da je do tuzbe sa Srpske strane moralo doci kad tad...moglo bi se Hrvatskoj dogoditi sok osvescivanje u narednom periodu...nije realno zivjeti u iluziji,Srbi su dobro pripremili optuznice...mnogo jako mnogo...a to nije dobro za Hrvatsku...i vidjet ce se ko je ispao naivan.....


registracija
27/8/09

Lujo1, 25.12.09. 21:25

"Pupovac u Beogradu: Predložio sam Mesiću da povuće tužbu protiv Srbije" - ma jel ozbiljno? A jesi li predložio svojevremeno i miloševiću da prestane ubijati Vukovar, Škabrnju, Dubrovnik i td. i td.?! Do danas nisam čuo ni rijeći osude srbo-četničkog genocida nad Hrvatima od tvoje strane! Fuuuuuj!!!


registracija
30/12/08

csiki, 25.12.09. 22:04

Vi stvarno mislite da Jasenovac nije postojao, da to se mora zaboraviti.


registracija
25/12/09

dragan73, 29.12.09. 13:58

....vi hrvati ste starno cudni.....imali iko na ovom svijetu da vama odgovara


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika